Sort af mennesker til Præstø-marked

Foto: Lene C. Egeberg

præstø: Spidse albuer havde været praktiske – omend ikke særlig høfligt at bruge – da Præstø Handels- og Erhvervsforening igen lod Adelgade, sidegaderne og havnen omdanne til »Sydsjællands største loppemarked«.

For der var intet mindre end sort af mennesker fra havnen op gennem stræderne til Adelgade, hvor folk nærmest måtte kæmpe sig frem fra bod til bod.

Det skete prustende og stønnende i den kvælende varme, men de fleste af loppesælgerne havde dog været forudseende nok til at søge tilflugt i skyggen under parasoller og telte. Ellers havde det vist heller ikke været til at holde ud.

Op af en af sidegaderne stod Susanne Hinrichsen fra København, og hun havde slet ikke holdt tal på, hvordan salget var gået. Den slags kunne vente til senere mente hun.

– Jeg har haft en bror boende i byen, så jeg er kommet her de sidste tre år med en bod, fordi det er så hyggeligt. Det er mest porcelæn fra eget loft og arvegods, jeg sælger, sagde Susanne Hinrichsen, der passede boden, mens sønnen Mathias Jensen, søsteren Anette Nielsen og moderen Anne Lise Pedersen hyggede sig i klapstole længere inde i skyggen.

– Det er en familieudflugt, grinte de, da de stillede op til et foto.

Den endelige dom fra Paul Schmolke, formand for Præstø Handels – og Erhvervsforening, lød på endnu et succesrigt loppemarked, der satte Præstø på den anden ende lørdagen igennem.

– Der var i hvert fald mange mennesker, selvom nogle siger, der var lidt færre end sidste år. Men det har nok været varmen, siger han.

Læs mere i Sjællandske mandag