Skolechef: Jeg afleverer en god forretning

Der er længere fra Aarhus til Vordingborg end fra Vordingborg til Aarhus, siger Per Larsen, der flytter tættere på familie og venner. Han glæder sig til nye faglige udfordringer. - Det er nødvendigt, hvis jeg skal blive ved med at være refleksiv, siger han.
Der er længere fra Aarhus til Vordingborg end fra Vordingborg til Aarhus, siger Per Larsen, der flytter tættere på familie og venner. Han glæder sig til nye faglige udfordringer. – Det er nødvendigt, hvis jeg skal blive ved med at være refleksiv, siger han.

Skolechef Per Larsen stopper. Efter knap fire år i Vordingborg Kommune skal han være chef for skole- og dagtilbud i Syddjurs Kommune.

– Det har min store interesse at få de unge gjort klar til ungdomsuddannelse og sikre, at de bliver så dygtige som muligt, siger Per Larsen.

– Jeg glæder mig til både at få skoler og dagtilbud. I Mern laver man et børneunivers, og de har også gjort det med gode resultater i Rebild Kommune. Det skaber en rød tråd.

Han tiltrådte i Vordingborg 1. februar 2012, og mindre end et halvt år senere trådte en ny skolestruktur i kraft.

– Der er ikke noget, jeg har ville have været foruden, men der er noget, jeg ville have gjort anderledes. Strukturreformen var nødvendig for at få penge til et kompetenceløft, men den kom natten over, siger Per Larsen, der selv er læreruddannet, inden han blev skoleleder og skolechef.

Læs mere i Sjællandske torsdag.