Skole alvorlig ramt af corona

Lokalerne står tomme på Gåsetårnsskolens Marienberg-afdeling i den sydlige ende af Vordingborg. 22 elever fra 0.-5. klasse er testet positive med coronavirus. Det samme er tre medarbejdere. Skolen har sendt eleverne hjem for at forebygge eller inddæmme smitten. Det er sket i samråd med styrelsen for Patientsikkerhed, undervisningsministeriet og skolens egen. hygiejnekonsulent.

6. klasse fortsætter undervisningen på skolen, da flere af eleverne er tidligere smittede. Det oplyser skoleleder Bjørn Haldur.

– Vi fik onsdag i sidste uge de første meldinger fra forældre, om at deres børn var testet positive. Torsdag var antallet syv, og søndag var vi oppe på 14 fra samme afdeling, siger Bjørn Haldur.

Skolelederen har ikke noget umiddelbart bud på, hvad der har fået coronavirussen til at sprede sig. Han konstaterer blot, at de pågældende elever i klasserne 0.-5. er under 12 år og dermed ikke vaccineret. Elever i 6. klasse er fyldt 12 år, og de bliver tilbudt vaccine.

– Hvad, vi kan se, er, at hvis man er vaccineret, så er der en større chance for at undgå corona, siger Bjørn Haldur.

Efteråret har meldt sin ankomst, og vi søger mere indenfor. Snart bliver det vinter. Bjørn Haldur har bange anelser.

– Med den hastighed, som vi lige har set og med Deltavarianten, kan der komme lignende tilfælde andre steder. Men jeg tænker, at Sundhedsstyrelsen er opmærksom på det, siger Bjørn Haldur.

De hjemsendte elever fra Marienberg-afdelingen modtager fjernundervisning i denne uge.

– Vi kender proceduren og er gearet til det, siger Bjørn Haldur.

Uge 42 er ensbetydende med efterårsferie. Når Marienberg-afdelingen åbner igen mandag i uge 43 kan alle møde op igen, hvis man er testet negativ, har haft corona eller er helt uden symptomer.

Marienberg Skole Marienberg-afdeling Gåsetårnskolen
Digital StillCamera