Se billederne: Salsa er en dans for livet

Sommer er lig med salsa for 100 dansere, der lige nu er samlet ved Præstø til intensiv sommercamp.

– Salsaen forbinder mennesker med hinanden. Det er noget af det mest sociale, der findes. Man får lynhurtigt mødt og danset med en masse forskellige, forklarer kursusleder Stine Ortvad, der er initiativtager til »Salsa Summer Camp«.

Selv er hun fra København, hvor hun driver en stor danseskole. Men i mange år har de fredelige og naturskønne rammer trukket hende her til lokalområdet.

I en årrække var teaterhøjskolen på Møn hjemsted for den årlige salsa-camp, men nu har danserne fundet et nyt hjem på Idrætshøjskolen Bosei ved Præstø.

– Vi er så vildt glade for at have fundet det her sted. En lækker, moderne højskole med gode faciliteter og fantastisk natur, forklarer hun.

Stine Ortvad var en af de første til at introducere salsa for det danske publikum. Hun er uddannet fra en danseskole på Cuba, hvor hun boede i fem år.

Nu har hun allierede sig med en række cubanere, der fungerer som lærere på sommerskolen.

– Det gode ved sommercampen er, at man virkelig kan få trænet. Fordelt ud på en dag får vi sammenlagt danset fem timer, forklarer hun.

Vil man gerne selv opleve stemningen på salsa-campen på Bosei, så har man chancen nu på fredag.

Sommercampen slutter ugen af med en stor salsa-fest, hvor også folk udefra inviteres til at deltage.

Festlighederne starter klokken 19 med velkomstdrink i festsalen. Derefter er der en cubansk-inspireret buffet, danseopvisning og musik. Festen med middag koster 300 kroner, men man kan også tilmelde sig uden middag. Tilmelding ved sms til Stine Ogtvad på 20987477 inden torsdag.