Se billederne fra den første – og største – fælles julefest

Foto: Poul Poulsen

Det blev helt sikkert Møns største juletræsfest, da ni foreninger søndag slog deres fester sammen til en stor i Mønshallerne.

400 gæster. Det anslår Tina Pedersen fra gymnastikforeningen GT Møn, at der kom ind til juletræ-, hygge og -mand, og det er hun rigtig godt tilfreds med.

– Det er et forsøg, og det er ikke bare den første, men den største, måske på hele Sydsjælland, konkluderede hun i en pause i at fordele opgaver i salen, hvor der både blev spist og lavet juledekorationer.

Tina Pedersen fik ideen til festen og førte den ud i livet sammen med samarbejdspartnerne. Hver af de ni foreninger stillede med frivillige i forhold til medlemstal, og i alt var 35 i gang med alt fra billettering til uddeling af juleposer.

De mange foreninger sørgede for sponsorer til julefesten, så den kommer til at give t overskud til et lignende arrangement næste år.

– Og det bliver lettere. I år har vi kørt uden drejebog, næste år så ligger den klar, siger Tina Pedersen, som har haft mange frivillige at trække på op til søndagsfesten.

– Derfor har vi også fået så mange sponsorer til det hele. Det handler om at have nogen folk, der kan og tør tage ud og spørge virksomheder og forretninger, konstaterer hun.

I salen var stemningen høj. Og det var lyden også, da spillemand Asger Rasmussen fik børnene til at kalde julemanden ind.

– Højere, det kunne han ikke høre, lød det fra Asger Rasmussen, og så blev det højere. Meget højere.

Asger Rasmussen, som er 83 år, trakterede harmonikaen til sang og sanglege og kan fortælle, at det har han gjort de seneste 70 år.

– Jeg begyndte ved skolefester, men nu må vi se, om børnene stadig kan de gamle sanglege, fortalte han.

Både han og julemanden, som uden hvidt skæg og nissetøj lyder navnet Leif Jylov, er aktive i Sct. Georgsgildernes Sangerlaug og har dermed en vis træning i at få rørt sangermusklerne.

Fredag kan de opleves i Hollænderhaven i Vordingborg, hvor publikum er noget ældre end ved søndagens sanglege.

De ni foreninger bag den store julefest er GT Storstrømmen, Møn Fodboldklub, Østmøn Gymnastik. Møns Svømmeklub, Danseklubben Møn, Møn Badmintonklub, Friluftsscenen i Damsholte, Møns Dans og Møns Håndboldklub.