Se alle billederne: Kulturen blev hyldet til stor prisfest

Fredag aften blev der delt priser ud til det lokale kulturliv.

Billedkunstner får internationalt gennembrud i sen alder

Billedkunstner Ursula Reuter Christiansen, der har været med til at starte Kunsthal 44Møen, blev hyldet for sit kunstneriske virke, der når langt ud over landets grænser.

Foto: Allan Nørregaard

Med fascinerende blokfløjtespil fra Michala Petri som åbningsnummer var tonen lagt til en kulturel aften med både musik, kunst og scenekunst i centrum på det propfyldte spillested Stars i Vordingborg.

Vordingborg Kommunes kulturpriser skulle uddeles. Allerede i efteråret blev det afsløret, at hovedprisen går til den tyskfødte billedkunstner Ursula Reuter Christiansen, der har været med til at starte Kunsthal 44Møen. Det var heller ingen stor hemmelighed, at Midsommer Festival i Præstø ville få en særpris.

Et hav af teaterfolk strømmede op på scenen, da Pavillon K modtog årets publikumspris. Mange af dem har i årevis gået hver for sig, men nu har de kunnet forene kræfterne i et fælles hus i Kirkeskoven i Vordingborg med ambitioner om meget, meget mere.

Aftenens store overraskelse kom derfor ved afsløringen af årets publikumspris. Gennem den seneste tid har man kunnet stemme om, hvem der fortjente at få årets publikumspris for at have gjort noget særligt for kulturen sidste år.

27 indstillede blev kortet ned til fem nominerede, men det blev i sidste ende scenekunsthuset Pavillon K i Vordingborg, der vinder årets publikumspris. Scenekunsthuset, der er indrettet i det gamle medborgerhus i Kirkeskoven, var oppe mod teatret Asterions Hus – Teater Møn, musikfestivalen Høst Møn, musikforeningen Cæcilia og sidst men ikke mindst Vordingborg Festuge.

Og særligt sidstnævnte gjorde, at folkene fra scenekunsthuset faktisk ikke selv havde regnet med at vinde. Med de mange tusinde besøgende på Slotstorvet var der flere i flokken af teaterfolk, der ikke troede at Pavillon K stod en chance.

Michala Petri mestrede både det smukke og det morsomme, da hun åbnede kulturprisfesten med blokfløjtespil på topniveau.

– Men det siger noget om, hvor unikt det vi har fået skabt er, lød det fra Gitte Nielsen, leder af Pavillon K.

– Jeg tror ikke, at der er noget sted i Danmark uden for de fire største byer, at der er samlet så meget scenekunst som her i Vordingborg. Det skal vi virkelig, virkelig udnytte noget mere. Vi skal have sat Vordingborg på verdenskortet når det kommer til scenekunst, lød det videre.