Sæsonen åbner med gratis omvisning

På søndag den 2. april klokken 9.30-11 kan du komme med til gratis omvisning og efterfølgende guldalderkaffe, når Thorvaldsen Samlingen åbner for sæsonen 2023.

Sæsonen åbner med gratis omvisning

Thorvaldsen Samlingen på herregården Nysø ved Præstø åbner for en ny sæson på søndag. PR-foto

Thorvaldsen Samlingen åbner for en ny sæson på søndag. Her er der gratis omvisning på museet og man kan høre om Thorvaldsens kunst og liv på Nysø.

Bagefter serveres stedets guldalderkaffe og -te , som skulle være så tæt på den te og kaffe, der blev lavet på Thorvaldsen og H.C. Andersens tid. Serveringen foregår ude foran museet og der krydres med et par kaffe- og tehistorier fra Thorvaldsens og Andersens tid på herregården i Præstø. men der er mere på programmet:

– Børn kan blandt andet gå på detaljejagt i Thorvaldsens værker i museet, og der er små påskeæg i præmie til alle børn, fortæller Anne Mette Liedecke Dall, der arbejder som formidler i museet. hun vil også fortælle et par historier om H.C. Andersens tid på Nysø i anledning af digterens fødselsdag, som også er på søndag.

Omvisningen og kaffe/te er gratis, når entréen på 50 kroner til museet er betalt. Resten af søndagen er museet almindeligt åbent klokken 11-16 og fremover er der i sæsonen åbent torsdage og søndage klokken 11-16.

Tilmelding til omvisning skal ske på telefon 22 84 62 66.