Sæsonåbning for de modige

Geocenter Møns Klint slår lørdag dørene op for en ny sæson – og sædvanen tro er der gratis årskort at få for de morgenduelige.

Sæsonåbning for de modige

Den mønske manddomsprøve - hvis du tør. Geocenter Møns klint har adskillige nye tiltag klar til sæsonåbningen på lørdag. PR-foto

Geocenter Møns Klint åbner for sæsonen lørdag 1. april. Her er der gratis årskort til alle, der møder op på dagen mellem klokken 10 og 12. Desuden serveres gratis kaffe og rundstykker.

Udover hovedudstillingen om Danmarks fødsel, særudstillingerne 'Den første Dinosaur', 'En Tidsrejse i Rav', 'Da Flint var Magt' og 'De Vildeste Danekræ' er der også VR-oplevelser, hvor man kan jage som vandrefalken eller gå rundt om Sommerspiret. Men der også flere nyheder på sæsonens program.

Blandt nyhederne er en ny 3D film, Flying Monsters, der er produceret af National Geographic. I den bliver man klogere på, hvordan rovdinosaurerne udviklede sig til nutidens fugle. Med Sir Richard Attenbourough som vært føres man ind i fuglenes udvikling og deres fortidige verden. Filmen er en af i alt fem 3D film, som Geocentret viser.

Podcasts

Sidste år lancerede Geocentret i samarbejde med Naturstyrelsen en helt ny vandrerute – Klintekongens Rige. På vandreturen oplever man alle de største natur- og kultursteder på Høje Møn. Ruten blev af Deutsches Wanderinstitut kåret til Europas bedste vandrerute, i det den med 101,5 oplevelsespoint topper deres liste af mere end 600 certificerede ruter i 10 lande.

– Som noget nyt har vi netop introduceret en ny podcastserie, som man kan finde på www.klintekongensrige.dk. Podcasten besøger seks forskellige stræk på Klintekongens Rige-ruten og seks forskellige eksperter fortæller, hvad man kan opleve, fortæller Nils Natorp og oplyser, at podcasten er produceret af journalist og historiker Kathrine Gress Mose og forfatter og journalist Mikkel Frey Damgaard for Geocenter Møns Klint.

Foredrag om klinten

Klog på Klinten er en ny foredragsrække på Geocenter Møns Klint. Hver den sidste søndag i måneden klokken 15-16 vil forskellige eksperter fortælle om det emne, som de selv har passion for, og som har relevans i forhold til Møn og Møns Klint.

– Vi kan blandt andet præsentere foredrag om Liselund ved kunsthistoriker Bente Scavenius, astrofysiker Tina Ibsen vil fortælle om universet og tidligere minister Christine Antorini holder indlæg om sin begejstring for at vandre, siger Nils Natorp.

Foredragene er gratis, hvis man har sæsonkort til Geocentret.