Remis gav jubilæumssejr

Møn Skakklub fejrer jubilæum med sejr i årets holdturnering.

Remis gav jubilæumssejr

Medlemmerne af Møn Skakklub kunne i sidste uge kalde sig vinderne af B-rækken. Privatfoto

Møn Skakklub fyldte 90 år søndag den 12. marts og det blev fejret ved en klubaften, hvor både nuværende og tidligere medlemmer kunne drikke et glas sammen. Der var således rig lejlighed til at genopfriske gamle minder – blandt andet om holdkampe i forne tiders isvintre.

Men klubaftenen var ikke lutter festlighed, for samme dag skulle sidste runde af dette års holdturnering afgøres.

Inden holdturneringen gik i gang fejrede Møn skakklubs medlemmer og tidligere medlemmer klubbens 90 år. Privatfoto

Alle rækkens hold mødte op klokken19.30 på Lendemarke Gamle Skole, hvor skakklubben holder til. For Møn, der lå i spidsen af rækken, var kravet 2½ point ud af fire mulige mod Næstved III for en samlet sejr – og hvis Næstved II i en anden kamp ikke vandt 4-0 mod Skovbo, kunne 2-2 også være nok for Møn, som måtte anses for at være klare favoritter på bræt 1-2 og mere jævnt matchet på de to sidste brætter.

Turneringen begyndte godt, idet Bøje Hansen på fjerdebrættet lynhurtigt fik narret sin modstander og vandt et tårn. Selvom partiet fortsatte yderligere lidt tid, var der aldrig tvivl om resultatet. De øvrige brætter så mere jævne ud, men på tredjebrættet havnede Lars B. Jensen i et svært slutspil, og samtidig fik Næstved II vendt skuden i et kritisk parti og stod til en 4-0 sejr. Møns andetbræt Erol Antreasyan afslog flere remistilbud for at holde mulighederne åbne, men endte med selv at komme i problemer. På førstebrættet vandt Troels Christensen så pludselig efter en ”buk” af modstanderen, medens Lars på tredjebrættet måtte strække gevær. Det var op til Erol at holde den remis han kunne have taget adskillige gange, men situationen så nu håbløs ud. Med langt sejt forsvar og en træt modstander, der ikke fandt de rigtige træk, lykkedes det dog mirakuløst at hive en remis hjem med det yderste af neglene, og Møn vinder således B-rækken.

Møn Skakklub spiller hver mandag klokken 18 i Lendemarke Gamle Skole, og alle er velkomne til at møde op for at spille et parti eller blot få en snak om skak.

Mille