Nyt rådhus bliver forsinket

Byggeri: Medarbejdere og foreninger må vente til efteråret.

Det nye rådhus ud mod Valdemarsgade. Det bliver koblet på det nuværende center for Job- og Borgerservice, der ligger gemt bagved.

Vordingborg: Det var planen, at det nye rådhus i Vordingborg skulle være klar til sommer, men medarbejdere, foreninger og borgere må vente til efteråret. Kommunens byggeledelse Rambøll og hovedentreprenøren GVL vurderer, at byggeriet bliver mellem to et halvt og fire måneder forsinket. Nyt Rådhus – Borgernes Hus forventes derfor i stedet at stå klar medio oktober 2023. Borgmester Mikael Smed (S) ærgrer sig over forsinkelsen.

– Vi har selvfølgelig hele tiden haft i baghovedet, at mange andre byggerier af denne størrelse ofte løber ind i forsinkelser. Men vi har hele tiden håbet og troet på, at vi kunne nå i mål med vores nye rådhus, borgernes hus, til den planlagte tid, siger Mikael Smed.

Glæder sig

De godt 400 medarbejdere bliver foreløbig siddende i de nuværende bygninger, så man ikke skal finde midlertidige arbejdspladser. I mellemtiden arbejder håndværkerne videre på den store bygning i Valdemarsgade.

Betonvæggene til det nye rådhus er rejst, og det udvendige murerarbejde er i gang. Husets vinduer og de store ovenlysvinduer i atrium er monteret, og den indvendige opsætning af de lette vægge er også godt i gang.

– Vi glæder os til, at det nye rådhus, borgernes hus, står klar til efteråret til gavn for ikke kun vores medarbejdere men også alle de foreninger og borgere i kommunen, som kommer til at bruge de nye faciliteter i huset, lyder det fra Mikael Smed.

Det nye rådhus ud mod Valdemarsgade. Det bliver koblet på det nuværende center for Job- og Borgerservice, der ligger gemt bagved.