Ny plan skal give plads til Netto

Foto: Poul Poulsen

Politikerne i teknik- og miljøudvalget er klar til at gøre en ny indsats for at lade Netto bygge ved rundkørslen i udkanten af Ørslev. Naturstyrelsen nedlagde veto mod første forsøg, fordi planloven ikke tillader enkeltstående butikker uden for såkaldte lokalcentre.

Politikernes løsning er at udvide området for lokalcenter Ørslev, og det er et enigt udvalg, der støtter den plan, skriver Sjællandske lørdag.

– Det skulle vi blot have gjort i første omgang, men forvaltningen har ikke været opmærksom på den løsningsmulighed, siger Thomas Christfort (K), der er udvalgsformand.

Løsningsforslaget kommer fra et notat, som er udarbejdet af Nettos advokat Thomas Hessner. I notatet anfægter advokaten juraen i Naturstyrelsens veto og anbefaler desuden, at man udlægger en større del af Ørslev til detailhandelsområde.

Et lokalcenter skal ikke nødvendigvis afgrænses geografisk på en bestemt område, der kan for eksempel udlægges en hel landsby, skriver advokaten, og der vil så være mulighed for at udlægge 3000 kvadratmeter til butikker af en maksimal størrelse på 1000 kvadratmeter hver.

Thomas Christfort er meget ærgerlig over diskussionen på baggrund af Sjællandskes overskrift om, at politikerne 'vil bøje planloven for at give plads til Netto'.

– Kernen er, at vi var ikke skarpe nok på juraen i det første lokalplanforslag. Det retter vi nu. Omkring købstæderne har vi beskyttet detailhandelen i bycentrene og arbejdet på at samle butikkerne. Det er der ikke tale om i Ørslev, siger han, der tidligere har fastslået, at han ikke kan se den store forskel ved at placere Netto 300 meter væk fra rundkørslen.