Ny og gammel vinder ved fjordsvømning

Foto: Lene C. Egeberg

De sidste tre års vinder af Præstø Fjordsvømning, Christian Ranghøj fra Spentrup, blev vippet af pinden af vennen Magnus Lundgren fra Køge Svømmeklub, da Præstø Fjordsvømning søndag formiddag blev afviklet for 11. år i træk. Det var anden gang, Magnus Lundgren deltog, og sidste år måtte han se sig slået ned på andenpladsen, da Christian Ranghøj kom i land med en tid, der var to minutter bedre.

De to venner, der har gået på efterskole sammen og dyrker den fælles interesse for svømning, var dog lige fine venner bagefter.

– Det er fint nok at tabe til én, der er bedre, sagde Christian Ranghøj, der sluttede søndagens løb i tiden 00.58.06, mens Magnus Lundgren kun behøvede 00.57.19 for at tilbagelægge strækningen på 4,7 kilometer.

Dagens bedste kvinde blev Helle Rasmussen med tiden 1.16.40, foran nummer to, Amalie Olsen med tiden 1.22.58. Helle Rasmussen er én af blot fire svømmere, der har været med ved Præstø Fjordløb i de 11 år, der er gået, siden stævnet blev genoplivet fra tidligere tider, og hun er ikke ukendt med rollen som vinder blandt kvinderne. Den plads tog hun også senest for to år siden – men tog altså et kort ophold på andenpladsen sidste år.

75 deltagere – det maksimale antal – var tilmeldt årets udgave af Præstø Fjordsvømning – og 72 endte med at springe i bølgerne. Til gengæld kom alle i land i år, takket være favorable vejrforhold, der også betød, at tiderne generelt set blev en del bedre end sidste år.