Nu kan trapezpladerne genanvendes

Foto:

Fra 1. februar kan man aflevere sine trapezplader på genbrugspladsen i Vordingborg. AffaldPlus har fundet en aftager i Holland, som kan genanvende pladerne.

Løsningen er blevet fremskyndet af en borger, der på nettet havde læst, at trapezplader kan genanvendes. Derfor undrede han sig over, at trapezpladerne afleveres i containeren “Til nedgravning".

Trapezplader er lavet af hård pvc og kan genanvendes sammen med andet hård pvc som for eksempel kloakrør og tagrender, men AffaldPlus’ aftager af hård pvc vil ikke have pladerne, fordi de indeholder zink og dermed forurener den pvc, der kommer ud af genanvendelsesprocessen. Derfor skulle der findes en anden aftager og skaffes containere til trapezpladerne på genbrugspladsen.

Pladerne vil fremover blive indsamlet af affaldsvirksomheden Marius Pedersen og afsat til firmaet Van Werven i Holland. Her vil pladerne blive knust til granulat og indgå i produktionen af nye trapezplader.

Det bliver kun på AffaldPlus’ syv største genbrugspladser, man fremover kan aflevere trapezplader til genanvendelse. På de øvrige pladser vil pladerne fortsat blive anvist “Til nedgravning”.

Fremover kan trapezplader afleveres til genanvendelse på genbrugspladsen i Vordingborg. De bliver fragtet til Holland, knust og genanvendt til nye trapezplader. Foto: Preben Moth Foto: Preben Moth