Møn Æg hylder vandrerute

Camønoen på Møn Æg

Sådan tager årets æg sig ud på hver sin side. Foto: Galleri Birthe Jarlbæk

Påsken nærmer sig hastigt, og dermed også en af årstidens faste traditioner.

Kunstneren Birthe Jarlbæk er nemlig for 18. gang klar med sine håndmalede hønse- og gåseæg med motiver fra Møn.

Birthe Jarlbæk har gennem årene været vidt omkring i området for at finde motiver til sine æg, der blandt andet er blevet prydet med Mølleporten, Færgen Møn og Møns Klint og Dark Sky.

I år er det så vandreruten Camønoen, der er valgt som motiv – ikke mindst fordi, det efter Birthe Jarlbæks mening er en af de smukkeste og sundeste turistoplevelser i Danmark.

Alle 175 kilometer af ruten har hun dog ikke betvunget endnu, erkender hun.

– Men jeg har da gennem tiden gået på en del af etaperne og nydt både naturen og det, man kan opleve i de forskellige små bysamfund, siger siger Birthe Jarlbæk og forsætter: – Den største oplevelse for mig er dog stadig området ved Møns Klint, hvor både den smukke bøgeskov og den dramatisk flotte klint kan blive ved med at imponere.

På Mønæggene for 2023 ses på den ene side en lille akvarel med Møns Klint og et par Camøno-vandrere. På den modsatte side er der som altid en tegning af Møn, men denne gang er en del af Camøno-ruten tilføjet.

Udover Camøno-motiverne har Birthe Jarlbæk som altid også malet forårsblomster på de udpustede æg. I butikken sælger hun også hvide æg monteret og klar til dekoration og ophængning. Børn og voksne kan få nogle dejlige timer sammen med at male æg.

Der er fernisering på det nye Møn Æg den 1. og 2. april, og det sker i butikken på Klintholm Havnevej 98 fra klokken 11 til 17. Der serveres lidt bobler til lejligheden, og der er i øvrigt åbent hele påsken fra klokken 13 til 17.

Sådan tager årets æg sig ud på hver sin side. Foto: Galleri Birthe Jarlbæk