Mern og Østmøn udset til at huse flygtninge

Foto: Poul Poulsen
Mern-sagen kører igen.
Mern-sagen kører igen.

Medlemmerne af økonomiudvalget i Vordingborg mødes torsdag med repræsentanter for to lokalråd for at lodde stemningen med hensyn til husning af flygtningefamilier.

Det drejer sig om lokalrådene for Mern og for østmøn, som bliver hørt, inden der sendes en ansøgning af sted om støtte til projekterne.

– Vi har mulighed for at få ekstern finansiering af projekterne, men inden vi søger, så spørger vi, forklarer borgmester Knud Larsen (V).

Vordingborg Kommune forventer i år at modtage 136 flygtninge og at antallet inklusiv familiesammenføringer år op på 250.

Næste år er kvoten til Vordingborg Kommune lidt større, nemlig 155 flygtninge og med familiesammenføringer et samlet antal på 300.

På østmøn handler det om at istandsætte fire eller fem tomme ejendomme, så de kan anvendes som bolig. I Mern har selskabet Kuben Byg et lignende projekt for et større antal ejendomme.

I forvejen er en tidligere institution i Ørslev ombygget til boliger, og i Kalvehave er ledige almene boliger taget i anvendelse i stedet for at blive revet ned.