Lundby vil på landkortet

Lundby: Det skal være slut med begreber som »affolkning« og »sovebystilstand«, når snakken går på landets større landsbyer. De prædikater skal i hvert fald ikke klæbe til Lundby i fremtiden, hvis det står til Lundby Lokalråd såvel som Borgerforening, som nu tager de første spadestik for at give Gøngehøvdingens hjemstavn en tydeligere knappenål på landkortet.

Det begynder på de indre linjer, hvor sammenholdet mellem borgere, foreninger og i den forbindelse skoler skal styrkes. Det er et ønske fra Borgerforeningen Lundby, som sammen med blandt andet lokalrådet og Svend Gønge-Skolen nu søsætter et splinternyt og i fremtiden tilbagevendende forårstiltag under navnet »Lundby Kultur- og Familiefestival«.

– Vi vil lave en festivaldag i maj, hvor vi vil prøve at knytte foreningslivet og skolen tættere sammen, end det er tilfældet i dag. Det skal gøre Lundby attraktiv, fortæller formand Nils Glud fra Lundby Borgerforening.

En del af fremtidsvisionen

Det er egentlig på foranledning af Vordingborg Kommune, at Lundby nu for alvor tager affære og initiativ. Lundby har i det seneste årti lidt under den samme pen, som har tegnet konturerne i mange andre af landets større landsbyer.

Lukkede butikker og fraflyttere, hvis antal overgik summen af tilflyttere, har i Gøngehøvdingens by udgjort et faktum. Det skal være slut nu. Derfor har Lundby Lokalråd arbejdet på en udviklingsplan og vision for området, som bliver præsenteret ved et i øvrigt offentligt dialogmøde i aften (tirsdag, red.) i Køng Forsamlingshus.

– Hvis vi viser, at sammenholdet er så stærkt mellem skole, foreninger og borgere, vil det jo rygtes rundt i landet. Og det vil da helt sikkert kunne få folk til. Så bliver det pludselig attraktivt at bo i Lundby, fortæller Steen Nielsen, formand for Lundby Lokalråd.

Læs mere i Sjællandske tirsdag!