Lokalpolitiker bukker under for stress

Sundhed: Enhedslistens Martin Graff Jørgensen trækker stikket i en periode.

Lokalpolitiker bukker under for stress

Enhedslistens Martin Graff Jørgensen har lyttet til sin krop og siger nu fra for at komme til hægterne igen.

Som den yngste bragede Enhedslistens Martin Graff Jørgensen ved valget i 2021 ind i Vordingborgs kommunalbestyrelse. Men godt et år senere tager han nu orlov i tre måneder. Årsag: stress.

– Jeg er nødt til at lukke ned for det politiske i nogle måneder, fordi jeg har haft stresssymptomer, fortæller Martin Graff Jørgensen.

Han oplyser, at det ikke er en sygemelding. Han passer fortsat sit job som lærer på idrætsefterskolen Grønsund på Møn.

– Beslutningen skal bruges til at få en bedre balance i mit liv. Vi har haft svært ved at få tingene til at gå op derhjemme, siger Martin Graff Jørgensen, der bor på Bogø med sin kæreste.

I Kommunernes Landsforening (KL) kender man alt til lokalpolitikere, der brænder ud.

– Mange kommunalpolitikere oplever, at de bruger så meget energi på det politiske arbejde ved siden af deres fuldtidsjob, at det går ud over privatlivet. Og følelsen af ikke at kunne få arbejdslivet til at harmonere med en politikertilværelse på rådhuset er særligt udbredt blandt de yngre kommunalpolitikere, som også har børn, lyder det fra administrerende direktør Kristian Vendelbo.

Martin Graff Jørgensen er ikke den første, der må erkende at have for mange bolde i luften på samme tid. I forrige valgperiode gik socialdemokraten Susan Thydal ned med stress. Hun opfordrer direkte nyvalgte kandidater fra eget parti til at sige fra.

– Alle hiver i dem. De skal lytte til kroppens signaler og være gode til at sige nej, siger Susan Thydal og tilføjer:

– Ellers holder de ikke i fire år.

Enhedslistens Martin Graff Jørgensen har lyttet til sin krop og siger nu fra for at komme til hægterne igen. Foto: J.C. Borre Larsen