Liverpool i miniformat

Engagement, ambitioner, sammenhold og værdighed. Det er de fire hjørnesten i den såkaldte »Liverpool Way«. Filosofien bag den berømte engelske fodboldklub Liverpool FC. Og det er de fire hjørnesten, der i disse dage er i fokus på fodboldbanerne ved Vordingborg Stadion, skriver Sjællandske.

Den lokale fodboldklub, Vordingborg IF, er værter for to trænere fra den engelske klubs træningsakademi.

Det er tredje gang, Liverpool Fodboldskolen kommer til Vordingborg, men denne gang er det i noget af en miniput-udgave i forhold til tidligere år.

Første gang havde fodboldskolen 180 deltagere, denne gang er der 25.

– Det har nok noget at gøre med, at nyhedens værdi har aftaget, og så er der kommet rigtig mange gode fodboldskoler rundt om i landet, forklarer Hans-Jørgen Henriksen, formanden for Vordingborg IF, der dog ikke som sådan begræder det lille deltagerantal.

– Trænerne har meget mere tid til den enkelte spiller. De kan gå meget mere ned i detaljen, og de kan nå at lære navnene på spillerne, lyder det fra formanden.

Navnet forpligter

Ude på banerne flyver det om sig med kommandoer fra den engelske cheftræner Philip Riley. På trods af, at træningen foregår på engelsk, har børnene intet problem med at følge med. Sprogbarrieren brydes ned af den fælles passion for fodbold-sporten.

Enkelte gange må nogle af de ældre børn hjælper med at oversætte for de yngste, og den lokale fodboldklub har også to kvinder fra deres førstehold med som hjælpetrænere.

– Det er klart, navnet forpligter. Vi skal leve op til deres forventninger, når de hører, at vi er fra Liverpool, men det kan vi også. Vi kan tilbyde dem noget, ingen andre kan. Den autentiske Liverpool-stemning, siger Philip Riley, der besøger Vordingborg sammen med træner-kollega Hugo Chap Rdz.

Fodboldskolen startede torsdag 30. juli og slutter lørdag 1. august. Med sig hjem for børnene et træningssæt, en Liverpool-bold og et diplom.