Kritik: Løsgænger er et “løsgående missil“

Politik: Nye Borgerlige er tossede over, at Heino Hahn stemte ja til at lukke skoler.

Løsgænger Heino Hahn (tv.) var noget usædvanligt på borgmester Mikael Smeds “røde hold”, når det kom til beslutningen om at lukke skoler.

Nye Borgerliges lokale formand i Vordingborg, Jørn Rasmussen, er rasende over, at løsgænger Heino Hahn, der tidligere har været medlem af Nye Borgerlige, hoppede over til dele af borgmester Mikael Smeds flertalsgruppe, der stemte ja til skolelukninger. “Han fortjener sparket”, skriver Jørn Rasmussen om Heino Hahn i et læserbrev.

“Havde han stadigvæk haft et mandat fra Nye Borgerlige, havde han straks været indstillet til eksklusion og personligt havde han fået fem kolde tæer fra min side,” lyder det endvidere.

– Jeg har det skidt med, at vi i Nye Borgerlige har bidraget til, at Heino sidder i byrådet, siger Jørn Rasmussen til Sjællandske.

Det var tidligere statsminister Helle Thorning-Smidt (S), der engang kaldte Jens Rohde, der dengang var medlem af Venstre, for et “løsgående missil”. Samme betegnelse bruger Jørn Rasmussen om Heino Hahn.

– Han er et lavt løsgående missil. Sommetider stikker det helt af for Heino, siger Jørn Rasmussen.

Op med humøret

Heino Hahn er iskold over for Jørn Rasmussen barske kritik.

– Jørn skal ikke tage det så tungt. Jeg sad i Nye Borgerlige på Dansk Folkepartis mandat, og dengang var det positivt, siger Heino Hahn og tilføjer, at Jørn Rasmussen selv har været medlem af flere partier.

Heino Hahn afviser, at han er blevet betalt af Mikael Smed for at stemme ja til skolelukninger.

– På ingen måde. Smed kender mig som én, der godt vil tage ansvar, også når det gør ondt, siger Heino Hahn.

Løsgænger Heino Hahn (tv.) var noget usædvanligt på borgmester Mikael Smeds “røde hold”, når det kom til beslutningen om at lukke skoler. Foto: Jens-Christian Borre Larsen