Klintekongens Rige nomineret til pris

Foto: Mads Tolstrup

»Klintekongens Rige« på Møn blev kåret til Europas bedste vandrerute, inden den overhovedet blev officielt åbnet. Nu er den nomineret til endnu en pris. Når VisitSydsjælland-Møn holder nytårskur, kan vandreruten blive »Sydsjælland & Møns Bedste Turismeinitiativ 2022«.

– Viljen til at udfordre status quo er altafgørende i skabelsen af en succes. Det er årets fire nominerede et vanvittig godt eksempel på. Én god idé kan fungere som katalysator for fremgang i et helt lokalsamfund eller en landsdel. Den virkelyst vil vi gerne honorere, siger Martin HH Bender, direktør i VisitSydsjælland-Møn.

Vandreruten “Klintekongens Rige” er kåret til Europas bedste af det anerkendte Deutsches Wanderinstitut. Nu kan den få endnu en pris.

Vandreruten Klintekongens Rige er oppe imod Holmegaard Værks Picasso-udstilling, Kultursalonerne Gisselfeld samt det nye oplevelsescenter Stevns Klint Experience, der har skabt overskrifter i hele verden.

Det var det anerkendte Deutsches Wanderinstitut, der gav vandreruten det fornemme kvalitetsstempel inden for friluftsgenren. Det er særligt den afvekslende natur med urørt skov, klinteskrænter, kuperet terræn og et rigt fugle- og planteliv, der gør, at den 14 kilometer lange vandrerute ved Møns Klint topper listen.

– Klintekongens Rige er mønstereksemplet på, hvad en god idé og et godt samarbejde kan føre til. Sammen har GeoCenter Møns Klint og Naturstyrelsen fulgt ideen til dørs og skabt et nyt »reason to go to Møn« ikke mindst for de friluftselskende tyskere, lyder det fra VisitSydsjælland-Møn.

Prisen uddeles onsdag 1. februar, når der er nytårskur hos VisitSydsjælland-Møn i Vordingborg. Her skal også også uddeles en ærespris – tidligere »Årets Ildsjæl«. Fremover bliver æresprisen uddelt hvert femte år.

Det er en jury bestående af lokale branchefolk samt direktøren og bestyrelsesformanden i VisitSydsjælland-Møn, der udpeger vinderen af »Sydsjælland & Møns Bedste Turismeinitiativ 2022«.