Klimaminister imponeret over spareindsats hos Ørslev-firma

Direktør hos Danish Malting Group Kim Jørgensen viser Rasmus Helveg Petersen de nye energisparetiltag.
Direktør hos Danish Malting Group Kim Jørgensen viser Rasmus Helveg Petersen de nye energisparetiltag.

Danish Malting Group har barberet 25 pct. af varmeforbruget og 40 pct. af elregningen bl.a. ved skifte naturgas ud med træflis.

Produktionen af malt er særdeles energitungt, og virksomheden bruger årligt, hvad der svarer til 3000-4000 parcelhuse i el og varme.

Den helt store energisluger er tørringen, hvor grønmalten udvikler den aroma, som i sidste ende kommer til at påvirke smagen af øllet. Det foregår med blæsere, som blæser varm luft gennem malten for at tørre det – en proces, der tegner sig for næsten 100 procent af varmeforbruget og halvdelen af elforbruget.

Men Danish Malting Group har opdaget, at de kan sænke strømforbruget til en ottendel, hvis hastigheden på blæserne halveres.

Et andet klimavenligt initiativ er virksomhedens omlægning fra naturgas til biomasse. Førhen brugte virksomheden mere end 6000 millioner m3 gas årligt. Det vil fremover blive erstattet af 20.000 tons træflis, som bliver afbrændt i biomassekedel, hvilket vil sænke Danish Malting Groups CO2-udledning med 12.709 ton pr år.

Læs mere i Sjællandske tirsdag.