Klar til Store Skraldedag – Her kan du samle ind

Weekenden byder på en række affaldsindsamlinger. 
Her har vi samlet et overblik.

Klar til Store Skraldedag - Her kan du samle ind

Der ligger meget affald rundt om i naturen, men nu er det blevet tid til den årlige affaldsindsamling i hele landet. PR-foto: Danmarks Naturfredningsforening

I denne weekend afholder Danmarks Naturfredningsforening affaldsindsamlinger, som man kan deltage i, hvis man vi være med til at holde naturen fri for affald.

På Jungshoved mødes indsamlerne på Jungshoveds gamle skole, Jungshovedvej 46, søndag 26. marts klokken 10 og spreder sig herefter rundt på halvøen og vender senest klokken 12 tilbage til skolen med det indsamlede affald.

I Vordingborg finder affaldsindsamlingen sted søndag fra 09 til 14, og her arrangeres den sammen med Møns Bank, der sponserer et stykke morgenbrød og kaffe inden afgang, samt en øl eller sodavand når indsamlingen er vel overstået.

– I skal kun medbringe jer selv, det gode humør, praktisk tøj gerne handsker. Vi sørger for sække, bortkørsel og en plan over forskellige ruter, forklarer Ronni B. Lykkehus, der er tovholder på indsamlingen.

– Hvis vi bliver så mange, som vi håber, så er der udpeget forskellige ruter, som vi kan dele os ud på, tilføjer han.

Mødestedet er på parkeringspladsen bag Møns Bank på Algade 86.

Foreninger hjælper til

I Ørslev samles der ind søndag fra klokken 10 til 13, og her sker det i samarbejde med de lokale FDFere og Ørslev Lokalråd.

– Der ligger meget affald omkring vores byer. Meget af det flyver ud i naturen. Det skader vores miljø og dyrelivet. Og det ser ikke godt ud. Jo flere vi er, jo mere affald kan vi samle, lyder det i indbydelsen.

Mødestedet er ved Ørslev Skole på Rynkebjerg 7.

Danmarks Naturfredningsforening står også klar ved Kulturarkaden, Sydhavnsvej 6 i Vordingborg fra klokken 10 til 14.- Inviter gerne din nabo eller ven med, eller kom en hel familie. Vi fordeler ruter efter jeres ønsker, lyder det i indbydelsen. På Knudshoved Odde skal der også samles affald ind. Her mødes man på P-pladsen i Knudsskov, Knudsskovvej 67 og fordeler ruter ud. Indsamlingen stopper klokken 13, hvor man mødes på pladsen til en grillpølse og sodavand.

Man kan læse mere om de mange lokale affaldsindsamlinger på www.affaldsindsamlingen.dk.