Klar til næste nedrivning ved stationen

Foto: Mille Holst
Det gamle autoværksted på Algade 10D bliver revet. I sidste uge blev så meget som muligt fjernet manuelt og sorteret - i denne uge kommer bulldozerne. Foto: Lars Christensen
Det gamle autoværksted på Algade 10D bliver revet. I sidste uge blev så meget som muligt fjernet manuelt og sorteret – i denne uge kommer bulldozerne. Foto: Lars Christensen

Det gamle autoværksted, der ligger gemt i gården mellem Algade 10 og Margrethestien i Vordingborg, bliver snart revet ned. I sidste uge påbegyndte man den manuelle nedrivning og sortering af blandt andet vinduer, døre og metal. I denne uge begynder maskinerne at rive bygningerne ned.

Poul Henning Jakobsen, ejendomsinspektør for Estate Invest, står for nedrivningsarbejdet. Han forventer, at bygningerne vil være væk om to-tre uger.

– Det er jo et gammelt autoværksted. Men der er taget prøver af det hele, fortæller Poul Henning Jakobsen, der ikke håber på ubehagelige overraskelser under nedrivningsarbejdet.

De to huse på hjørnet af Marienbergvej og Algade skulle efter planen have været fjernet i løbet af foråret. Algade 2 og 4 står imidlertid endnu, og det er ikke afklaret, hvornår nedrivningen begynder.

Estate Invest, der købte husene til nedrivning, har solgt dem til Lejerbo, der vil bygge 46 boliger ud mod Marienbergvej. Dog mangler Lejerbo at få aftaler og tilladelser i hus, og købsaftalen i følge Estate Invest betinget af, at det sker – ellers risikerer købsaftalen at gå i vasken.

Derfor har Estate Invest foreløbig kun lavet en rammeplan for sit projekt men forventer henover vinteren at gå i gang med projekteringen.

Hos Lejerbo er projektleder Jesper Kort Andersen ikke bekymret. Det er ikke unormalt, at man får et tilbud, hvor man skal forhandle sig på plads.

– Det er det, vi har været i gang med, siger han Jesper Kort Andersen, der forventer, at en afklaring er lige på trapperne.

– Vi er ved at være i mål, og forventer, vi kan komme i gang med at bygge, når vi rammer foråret 2021, fortsætter Jesper Kort Andersen og tilføjer, at byggeriet skal give byen et løft i forhold til den nuværende grimme indgang til byen.

Estate Invest håber at komme i gang med sit byggeri bag Lejerbos byggeri i løbet af efteråret 2021.