Kasserers underslæb koster borgerforening 200.000 kr.

Kate Friederichsen, formand for Langebæk Borgerforening,  er lettet over, at der bliver ryddet op, men ked af, at der går så lang tid, før politiet afhører kassereren og den tidligere formand. Foto: Claus Vilhelmsen
Kate Friederichsen, formand for Langebæk Borgerforening, er lettet over, at der bliver ryddet op, men ked af, at der går så lang tid, før politiet afhører kassereren og den tidligere formand. Foto: Claus Vilhelmsen

Da Ann Martinussen blev formand for Langebæk borgerforening på en helt almindelig generalforsamling i marts, havde hun ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, hvad hun gik ind til. Som en ansvarlig leder ville hun se regnskaberne, men det kunne hun ikke få lov til. Kassereren slog sig i tøjret. Det viste sig, at der var gode grunde til det, skriver Sjællandske.

– Hun havde »sendt« regnskabet af sted til en revisor, som ikke eksisterede. Det blev så opdaget, og den nye bestyrelse har fået regnskabet set efter af to nye revisorer. De opdagede, at hun havde sat ekstra nuller på nogle af regningerne. En af dem har sagt, at »hvis ikke det var fordi, det er så tragisk, er det et fantastisk flot arbejde«, beretter Kate Friederichsen, ny formand for borgerforeningen hovedrystende.

Tilsyneladende er det ikke det eneste sted, kassereren har begået underslæb.

– Vi fik en henvendelse fra politiet om, at hun har svindlet for ca. 130.000 kr. fra sin arbejdsplads, som er Bo og Naboskab. De fandt en pose papirer, som de kunne se, tilhører Langebæk Borgerforening, siger Kate Friederichsen.

Sjællandske har i fire dage forsøgt at få kontakt til den tidligere kasserer via to mobilnumre, men bliver mødt af en telefonsvarer. Kassereren, hvis navn er avisen bekendt, ringer ikke tilbage på den lagte besked.

Læs mere om sagen i Sjællandske onsdag.