Hundefører bliver ny leder for politiflokken

Efter 30 år med skiftende jobs hos politiet har Flemming Lynge Hartmann om nogen et indgående kendskab til politikredsen.

Faktisk er Vordingborg det sidste sted i kredsen, han mangler at have været.

Men nu kan han snart også krydse det sted af på sin liste over arbejdspladser, når han fra 1. januar overtager jobbet som leder af lokalpolitiet i Vordingborg.

Faktisk er han allerede tyvstartet i jobbet og har siden 15. december fulgt afgående leder Helle Christoffersen rundt.

Desuden kender han til Vordingborg fra sine tidligere stillinger hos politiet, og han har blandt andet gæstet byen i forbindelse med festugen, så han føler sig godt klædt på til at overtage ledelsen af politiafdelingen.

Hunde har fyldt meget

52-årige Flemming Lynge Hartmann stammer oprindeligt fra Københavns-egnen, men han har boet det meste af sit liv i Nykøbing Falster.

Han startede sin politikarriere i grænsekontrollen ved Rødbyhavn og Nakskov, men det er samarbejdet med de firbenede hjælpere, der har fyldt mest i hans tid hos politiet.

Først som hundefører, siden som narkohundefører hos Rigshospitalet og dernæst sektionsleder i hundeafdelingen i Nykøbing Falster.

Den nye politileder kommer dog ikke til at blive fulgt rundt af en hund på arbejdet.

Fra hunde til 112

For nogle år siden trak lederambitionerne ham væk fra hundejobbet og op til 112-vagtcentralen i Slagelse, og for et par år siden døde hans firbenede makker, og der er ikke en ny på vej.

– Det ville også være synd, hvis den bare skal ligge derhjemme og vente på, at jeg kommer hjem fra arbejde, forklarer han.

Kortere til arbejde

Skiftet til det nye job som leder af lokalpolitiet kommer efter at Flemming Lynge Hartmann blev opfordret til at tage stillingen fra sine chefer.

Og han ser meget frem til de nye fordele og udfordringer, der følger med skiftet.

– Jeg får kortere til arbejde nu, og jeg har helt klart indtryk af, at jeg kommer til en velfungerende arbejdsplads, fortæller han politilederen, der vil fortsætte sin forgængers indsats for et stærkt samarbejde med kommunen og andre parter.

– Samarbejde betyder rigtig meget for mig. Både med eksterne partnere og med de ansatte, og jeg er sikker på, at min brede erfaring vil være en fordel på det punkt. Jeg har prøvet begge vinkler, forklarer politilederen, der desuden betragter sig selv som en »fremkommelig« person.

– Folk kan altid komme til mig med positiv og negativ kritik,

Flemming Lynge Hartmann er gift og har fire børn. De to af dem er hjemmeboende, og den ældste er politibetjent i København.