Hjemmebanefavorit måtte nøjes med andenpladsen

Hjemmebanefavorit måtte nøjes med andenpladsen

Op til denne sæson skiftede Malthe Rasmussen fra Møn Golfklub til Næstved Golfklub. I weekenden har dog tilbage på sin gamle hjemmebane og blev nummer to i Vordingborg Kommune/Møns Bank Møn Open. Foto: Claus Rasmussen

Foto: Claus Rasmussen

GOLF: Malthe Rasmussen fra Næstved Golfklub har fået sin opdragelse i sporten på Møn, og ungdomslandsholdsspilleren var da også blandt favoritterne ved weekendens Vordingborg Kommune/Møns Bank Møn Open på sin gamle hjemmebane.

Efter lørdagens to indledende runder var den 18-årige sydsjællænder på tredjepladsen, og med kun ét hul tilbage af søndagens finalerunde, havde han stadig chancen for at snuppe sejren.

En birdie på det drilske 17. hul sendte Malthe Rasmussen op på en delt andenplads – et enkelt slag efter Mikkel Pedersen fra Smørum Golfklub.

En birdie til Malthe Rasmussen og en par til Mikkel Pedersen på 18. hul ville sende dem ud i et omspil med Mathias Sax Østergaard fra Ikast Golf Club, men det gik lige omvendt.

Mikkel Pedersen lavede birdie og vandt Møn Open i -3, mens Malthe Rasmussen sluttede med en par og delte andenpladsen med Ikast-spilleren i -1.

– Jeg er lidt ærgerlig og skuffet, for jeg havde muligheder for at komme i omspil. Men jeg kikser nogle korte put på både 16. og 18. hul. Jeg synes ikke, jeg slog bolden ret godt i den her turnering, men jeg puttede fint – bortset fra på de to huller, siger Malthe Rasmussen, der nu har halvanden uges turneringspause, inden han spiller Ecco Tour på Rømø fra 26.-28. april.

Magnus Rud Petersen fra Sorø Golfklub blev nummer fem på Møn i +3, Mads Priergaard fra Møn og Matti Røhmer fra Næstved blev delt nummer 17 i +13, mens Christian Vinther fra Næstved sluttede på 25.-pladsen i +18.

Hos kvinderne vandt Liva Krøll Andersen fra Søllerød Golfklub i +11 foran Hjortespring-spillerne Jessica Dyreskov i +15 og Filippa Mortensen i +18.

Amalie Seidl fra Møn Golfklub formåede ikke at kvalificere sig til finalerunden.