Grusgrav kommer tæt på Sjællandsleden

Ifølge Mogens og Birgit Petersen får Grundejerforeningen Næs og Skaverup Strand 5000 kroner om året af Vordingborg Kommune for at vedlige holde diget - netop fordi det er en del af Sydsjællandleden. Fra det ansøgte graveområde er der i fugleflugtslinje knap 800 meter til vandreruten og 500 meter til nærmeste sommerhus. Nærmeste bolig ligger inden for 20 meter.
Ifølge Mogens og Birgit Petersen får Grundejerforeningen Næs og Skaverup Strand 5000 kroner om året af Vordingborg Kommune for at vedlige holde diget – netop fordi det er en del af Sydsjællandleden. Fra det ansøgte graveområde er der i fugleflugtslinje knap 800 meter til vandreruten og 500 meter til nærmeste sommerhus. Nærmeste bolig ligger inden for 20 meter.

Fredag er der høringsfrist på ansøgningen om indvinding af grus ved Stuby/Næs. Blandt indsenderne af høringssvar er Birgit og Mogens Petersen, der for fire år siden flyttede fra larmen i Lavendelstræde i København til roen på Rylevej i Næs-Skaverup Strand – midt mellem de naturfredede områder Avnø og Knudshoved Odde. De har Sjællandsleden lige uden for deres dør og undrer sig over, at vandrerne fremover skal gå gennem støv og støj fra en grusgrav.

– Dansk Vandrelaug går her og naturelskere og Hjerteforeningen. Det er habitat- og ramsarområde. Derfor har politikerne et ansvar for, at det får lov at ligge i fred, siger Birgit Petersen.

Vilde Vulkaner

Som flere andre beboere er de bekymrede for støj. Når vinden er i sydøst, kan de høre Vilde Vulkaner otte kilometer væk, så de er ikke i tvivl om, at de vil kunne høre en grusgrav en kilometer væk.

Læs mere i Sjællandske fredag