Genbrugsbutik sætter rekord

En omsætningsrekord på 1,4 millioner kroner blev resultatet for Røde Kors’ tøjbutik i Vordingborg sidste år. Det fortalte formand Henrik Guhle, da Røde Kors Vordingborg forleden holdt generalforsamling med 25 fremmødte.

Omsætningsrekorden betød en fremgang på 350.000 kroner i forhold til året før. Det kan formodentlig tilskrives, at der i 2021 var lukket i nogle måneder, samt at 2022 blev et travlt år – blandt andet på grund af de særlige gavekort, der blev uddelt til ukrainske flygtninge.

Mindre opsigtsvækkende blev regnskabet i Røde Kors’ møbelbutik i Vordingborg. Her blev årsresultatet næsten normalt med en samlet omsætning på omkring 1,6 millioner kroner. Stigende omkostninger til primært el og varme har dog betydet, at man har været nødt til at indføre en prisstigning på mange varegrupper. Det har ifølge Preben Petersen fra møbelbutikken ikke været voldsomme prisstigninger, og kunderne har taget pænt imod dem, siger han.

Tøj skal der til – også når der er krig og krise. Sidste år satte butikken i Vordingborg omsætningsrekord. Foto: J.C. Borre Larsen

Tøjbutikken har 29 frivillige, mens møbelbutikken har 57 og brug for flere. Derudover har Røde Kors Vordingborg en stribe andre aktiviteter.

Caféen i Algade, Vordingborg, er bemandet af 12 frivillige, der holder caféen åben fra 9 til 17 med mange dagligt besøgende.

Røde Kors-huset er ved at komme i fulde omdrejninger igen, og der er kommet nye faste lejere, hvilket hjælper på økonomien. Huset udlejes og bruges desuden til Røde Kors’ egne aktiviteter.

Blandt dem er Familienetværket, der mødes hver anden onsdag fra klokken 16 til 19.30 i Røde Kors-huset. Her har børn og voksne mulighed for at slappe af og få et frirum, mens de laver mad og spiser sammen. Netværket fejrer forskellige begivenheder i løbet af året, og der er skaffet penge til sommerlejr for familierne i Lalandia.

Et andet netværk er Kvindenetværket, der holder møde en gang om måneden.

I integrationsgruppen var indsatsen sidste år præget af de omkring 200 flygtninge fra Ukraine, Røde Kors var i kontakt med. De fik for de flestes vedkommende boliger i Præstø eller på Møn, men en lille gruppe endte også i Vordingborg. De fleste er hurtigt kommet i arbejde og på sprogskole.

Dertil kommer de mange syriske og afghanske flygtninge, der ifølge Røde Kors Vordingborg generelt klarer sig godt. De har fået midler fra Røde Kors’ landskontor, og desuden har Broen Vordingborg sikret mange af dem et godt fritidsliv.

Apropos gode oplevelser deltog 400 personer i en tur til Bonbon-Land arrangeret af Røde Kors i Præstø og Vordingborg. Desuden var en busfuld personer til dragefestival på Møn i et samarbejde med Integrationsrådet, og 200 deltog i den årlige juletræsfest i Vordingborg.