Galleriåbning markerer sommerens komme

Foto: Poul Poulsen

En omvendt rytterstatue troner på marken ved Hovedskovvej 20. Omvendt i forhold til andre rytterstatuer ved, at rytteren er en pige, der sidder baglæns, i stedet for en sabel gør hun skråt-op tegnet, og hesten knejser ikke. Den græsser fredeligt.

– Den skulle være anderledes, siger Bent Warrer, der har vredet den luftige skulptur ud af irrede luftledninger, som engang forsynede husstandene med strøm.

Der er fredeligt ved Ulvshale, med udsigt over mod Fakse Bugt blev årets første gæster lukket ind lørdag, hvor brændeovnen havde svært ved at hamle op med en kuldslået marts.

– I år bliver det blåt, siger ægteparret Warrer, Anne-Grethe og Bent, som har slået dørene op for et stadigt voksende galleri, hvert år ved denne tid og med åbent torsdag til søndag frem til jul.

Blå pyntepuder supplerer Bent Warrers abstrakte kompositioner. Galleriet, der breder sig i den gamle bondegårds tidligere funktionelle lader, stalde og karlekamre byder på kunst af håndværkere fra Møn og det øvrige land, tøj af eget design og mærkevarer som Betty Barclay.