Fra Banjopunk til Rislund

Det regionale spillested Stars slår fredag aften dørene op for koncerter med Thomas Buttenschøn og Fif Beck All-Stars, der har inviteret Søren Rislund med på scenen. Lørdag spiller Baskery.

Oplev Thomas Buttenschøn fredag på Stars.PR-foto: Morten Rygaard

Foto: Morten Rygaard

Thomas Buttenschøn er snart aktuel med sit 12. studiealbum og drager i den forbindelse landet rundt, bevæbnet med guitar, klaver og et arsenal af gode historier. Lørdag kommer turen til Stars.

Det nye album, “Sange om dem, du ved nok”, kredser om kærlighed, mennesker og familierelationer, og koncerterne krydres med sjove, underfundige anekdoter om de mennesker, som sangene er inspireret af.

– Jeg er nået til et sted i mit liv, hvor behovet for navlepilleri ikke er så højaktuelt, som det tidligere har været. De her sange handler om nogle af de mennesker, der har gjort et særlig indtryk på mig. Det er mennesker, der har ændret min opfattelse af, hvad livet handler om, fortæller den 37-årige sanger, musiker og sangskriver, der blandt andet er kendt for at forene poesi og store følelser med humor, finurligheder og hverdagsfortællinger.

Søren Rislund gæsteoptræder med Fif Beck All-Stars. PR-foto

Beck og Rislund

Med numre som Honky Tonk Woman, Hound dog og These boots are made for walking er der lagt op til en aften med fuldt udtræk, når Fif Beck All-Stars gæster Stars. Fif er kendt som en udtryksfuld sanger, og Øyvind Ougaard er kendt og ikke mindst anerkendt som kapelmester bag klaveret og harmonikaen blandt andet i Zirkus Nemo og som ankermand i Monrad & Rislund. Sidstnævnte er en habil mundharpespiller og er i den egenskab inviteret med som gæstesolist.

Desuden medvirker bassist Jan Hvitved fra Øernes Bluesband og trommeslager Rumle Hammerich.

Fif Beck All-Stars kan opleves fredag aften på Smallstars. PR-foto

Svensk banjopunk

Uanset hvilket land eller hvilken type scene de svenske søstre indtager, er publikums reaktion næsten altid den samme; at de hverken har hørt eller set noget lignende. At søstrenes måde at håndtere deres instrumenter på, bandets unikke opsætning og kraftfulde lyd er helt uden sidestykke.

For Baskery handler det om at vende op og ned på det forudsigelige, udfordre givne genrer, friheden til at turde mixe og matche, at tage punkens ligefremhed og væve det sammen med singer/songwriter-traditionens subtile og imødekommende touch. Baskery lader sig ikke begrænse til en specifik genre, men udtryk som ”banjopunk”, ”newfolk” og ”nordicana” kan være med til at beskrive deres lyd.

Bondesson-søstrene har turneret verden rundt med blandt andre Robbie Williams, Gary Clark Jr. og Brandi Carlile. De har spillet på de samme festivaler som Tom Petty, Foo Fighters, Alabama Shakes, Lady Gaga og Charles Bradley og sammenlignes med kunstnere som Fleetwood Mac, First Aid Kit, Black Keys til Led Zeppelin, ZZ Top og The Rolling Stones.

Baskery er: Greta Bondesson (6-strenget banjo, vokal og trommer), Stella Bondesson (kontrabas og vokal) og Sunniva Bondesson (guitar og vokal)

Baskery giver koncert lørdag. PR-foto

Koncerter

Thomas Buttenschøn, fredag 10. februar klokken 20 på Stars.

Fif Beck All-Stars og Søren Rislund fredag 10. februar klokken 20 på Smallstars.

Baskery, lørdag 11. februar klokken 20 på Stars.

Billetter fås på stars.dk