Fortsætter kampen for fibernet

Begejstringen er stor hos lokalrådsformand Gerda Silke Holm, efter et møde om fibernet til Jungshoved, Stavreby, Bønsvig og Roneklint.

Lokalrådet i Jungshoved er gået forrest i arbejdet med at få sikret en ordentlig internetforbindelse, og omkring 125 personer fra lokalområdet var mødt frem til mødet tirsdag på Jungshoved Skole.

– Det gik overraskende godt. Vi kunne dårligt være der, hvor vi skulle være, siger formanden og fortsætter:

– Spørgelysten var stor. Folk var meget interesserede og langt de fleste meget positive.

En stor del af mødet handlede om at forklare, hvad både fibernet og selskabet Fibia er, og folk spurgte ind til projektet både på grund af nysgerrighed og bekymring.

Naturlig skepsis

– Nogle var bekymrede for, om det er bondefangeri, og om de bliver presset til noget. Det var den naturlige danske skepsis, der skulle manes til jorden, siger lokalrådsformanden.

Fra Fibias side lagde man vægt på, at etablering af fibernet på halvøen giver mulighed for hjemmearbejdspladser og telemedicin, og det vil hjælpe med salgs af boliger og salg og udlejning af sommerhuse.

Vigtigt for tilflyttere

De fremlagde blandt andet tallene fra en undersøgelse, der har vist, at 57 procent af huskøberne i 2014 undersøgte bredbåndsforbindelsen, inden de købte ny bolig, og at 44 procent fravælger boligområder, der ikke har fibernet.

Fibernet-selskabet, der er delvist ejet af Seas-NVE, tilbyder at etablere fibernet gratis hos de beboere, der vil binde sig til et seks måneders abonnementet til en introduktionspris på 149 kroner.

Tilmeldingsfristen er 1. marts, og man kan læse mere om projektet på internetsiden fibia.dk/jungshoved.