Forgæves eftersøgning efter dement kvinde

Efterforskningsholdet på 20 mennesker mødtes tirsdag kl. 10 på Ore Strand Camping. Det er Karin Jeberg tv og Karina Steffensen med kaffekruset. Foto: Claus Vilhelmsen
Efterforskningsholdet på 20 mennesker mødtes tirsdag kl. 10 på Ore Strand Camping. Det er Karin Jeberg tv og Karina Steffensen med kaffekruset. Foto: Claus Vilhelmsen

Den demente 73-årige kvinde Vibeke Høien har været forsvundet, siden hun gik fra Plejehjemmet Solvang på Orevej i Vordingborg torsdag eftermiddag.

Politiet ledte efter hende torsdag nat i sidste uge, men forgæves, og nu har en gruppe frivillige taget sagen i egen hånd.

Tirsdag kl. 10 mødtes 20 mænd og kvinder ved Ore Strand Camping, og herfra aftalte de, hvor de skulle lede.

Desværre lykkedes deres anstrengelser ikke; de fandt ikke kvinden.

Karina Steffensen og Karin Jebjerg ledte sammen med politiet torsdag, og det var også de to, der sammen med Pia Baumann indkaldte til eftersøgningen tirsdag.

En frivillig havde trykt kort over området i en radius på tre kilometer fra plejehjemmet, men det er nok tvivlsomt at hun ikke er gået længere.

– Hun går stærkt, og hun har før gået til Nr. Alslev på to timer, siger Karina Steffensen til sn.dk.

Tirsdag eftermiddag måtte eftersøgningsholdet, der i mellemtiden var nået op på 30, give fortabt. I mellemtiden tog politiet over, og de begyndte at søge i Kirkeskoven og ved Rosenfeldt Skov.

– Vi har fået at vide, at vi ikke må gå derude mere i dag, fordi politiet tager over, siger Karina Steffensen.

De frivilliges eftersøgning fortsætter onsdag kl. 10, hvor de igen mødes ved Ore Strand Camping.

Set flere steder

Vibeke Høien er efterlyst på Facebook-grupperne 4760 hjælper hinanden, hvor opslaget er blevet delt over 200 gange, og på Forsvundne Personer, hvor det ifølge Karina Steffensen er delt ca. 1700 gange.

Det har ført til, at en mener at have set Vibeke Høien på Ore torsdag ved 18-tiden, mens en anden beretter at have set hende på Masnedø lørdag. Hun har tidligere gået til Masnedø.

Derfor delte gruppen sig tirsdag, så den ene del søgte på Masnedø omkring fortet og en anden del i kolonihaverne.

En af de frivillige foreslog at søge på Rosenfeldts jorde, men det er sket allerede.

Marianne Weidick, der ejer Ore Strand Camping sammen med sin mand Hans Jørgen, fortæller, at de har gennemgået alle hytter og campingvogne på campingpladsen, der ellers er lukket for vinteren. Kun butikken har åben 7 – 12, så naboerne kan købe friskt morgenbrød og andre fornødenheder.

Magnhild aldrig fundet

Det er den anden ældre kvinde, der er forsvundet på kort tid. 16. juni forsvandt 85-årige Magnhild Hansen fra sit hjem ved Skibinge, og til trods for eftersøgning af politi med hunde og en helikopter og senere af frivillige, blev hun aldrig fundet.

– Det er mærkeligt, at to kvinder kan forsvinde på så kort tid, mener Sofie Sønderup fra gruppen Forsvundne Personer.