Flytteplaner er endt i frustration

Hvad har en legetøjsbutik og en specialforretning med sengetøj med hinanden at gøre.

Tilsyneladende meget, for det er sammenfaldet mellem sådan to butikker, der har kostet Christina Brandt hendes drømme-lejemål på Stentorvet i Vordingborg.

Hun har i længere tid undersøgt mulighederne for at flytte sin specialforretningen Jonica på Algade 44 ind i de gamle Danbolig-lokaler på Algade 78.

– Alt lå fast, og jeg manglede bare at få tilsendt lejekontrakten til underskrivning, forklarer indehaveren, der dog endte med at miste lejemålet, da Nordea Ejendomme trak sig.

Christina Brandt fik at vide, at afslaget skyldes Legekæden, der er flyttet ind i naboejendommen, den gamle Nordea. Tilsyneladende skulle indehaveren Nickolai Jørgensen have givet udtryk for, at de to butikker sælger nogle af de samme varer, og at man derfor ikke ønsker at få butikken som nabo, hvilket fik Nordea Ejendomme til at trække i land, men den begrundelse forstår Christina Brandt ikke.

– Jeg kunne forstå, hvis jeg var en legetøjsforretning, men vi er ikke to branchelignende forretninger, fastslår Jonica-indehaveren.

Hun har løbende udvidet butikken med først babyudstyr inden for bad, pusle og sovetid, og sidenhen trælegetøj og barnevogne.

– Men det er helt andre mærker og en anden type kunder, jeg har. Dem, der kommer ind til mig, vil gerne have luksusvarerne. På den måde kan vi supplere hinanden, lyder det fra indehaveren.

Standard praksis

Hos Legekæden i Vordingborg ønsker indehaver Nickolai Jørgensen ikke at kommentere sagen, men fastslår, at det er Nordea Ejendommen, der har taget beslutningen.

Palle Gyldenløve, direktør for Nordea Ejendomme, forklarer, at det er standard praksis, at man ikke lejer ud til konkurrerende virksomheder.

– De forpligtelser, vi har, er vi nødt til at overholde, så vi ikke får problemer efterfølgende, lyder forklaringen fra direktøren.

– Hvis det er rigtigt, så burde det være kommet frem meget tidligere. Jeg har oplyst dem om mine varer fra dag ét af, siger indehaveren, der godt er klar over, at hun ikke får drømme-lejemålet.

– Mit løb er kørt, men det er vigtigt, det bliver taget op til diskussion, så det samme ikke sker igen for en anden, siger hun.