Flere børn skal kunne komme igennem

Søndag samler Børns Vilkår ind til BørneTelefonen og ungerådgivningen HØRT.

Flere børn skal kunne komme igennem

På søndag samler Børns Vilkår ind over hele landet til BørneTelefonen og ungerådgivningen HØRT. PR-foto: Jeppe Carlsen

Foto: jeppe carlsen

Kommunen: Børns Vilkår afholder landsindsamling søndag 26. marts, hvor der samles ind til, at endnu flere børn og unge kan komme igennem til BørneTelefonen og unge-rådgivningen HØRT.

Hver dag kontakter børn og unge BørneTelefonen og HØRT, fordi de bliver svigtet af de voksne, der burde passe på dem. Og hver dag fortæller de rådgiverne om dét, der gør allermest ondt. Om omsorgssvigt, selvskade, vold, selvmordstanker, mobning og ensomhed.

Sidste år havde de frivillige rådgivere mere end 60.000 samtaler med børn og unge. Det er flere end nogensinde før. Men ikke alle børn og unge, kommer igennem til en rådgiver.

– Når børn og unge har det svært og rækker ud efter hjælp, skal de ikke opleve telefonkø og ventetid. Alle, der samler ind til Børns Vilkårs Landsindsamling den 26. marts, er med til at sikre, at vi på BørneTelefonen og vores unge-rådgivning HØRT kan besvare flere henvendelser og være der for de børn og unge, der har brug for det – døgnet rundt. Vi oplever, at der er et stigende behov for at tale med en frivillig voksen, ikke mindst om aftenen og natten, hvor samtalerne ofte handler om overgreb, selvmordstanker, ensomhed og angst, siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.