Faldne soldater skal mindes på Slotstorvet

I hjørnet her, for foden af borgterrænet og tæt ved voldgraven, har soldaterforeninger nu fået lov til at opstille en ny mindesten. Det har ellers i flere år været meget svært at få lov til at opstille ting på Slotstorvet.      Foto: Lars Christensen
I hjørnet her, for foden af borgterrænet og tæt ved voldgraven, har soldaterforeninger nu fået lov til at opstille en ny mindesten. Det har ellers i flere år været meget svært at få lov til at opstille ting på Slotstorvet. Foto: Lars Christensen

Det temmelig tomme torv ved borgterrænet i Vordingborg har gennem flere år været genstand for ophedet debat fra folk, der har savnet indhold og genstande på den store plads.

Men nu er der åbnet op for, at i hvert fald en del af Slotstorvet kan udsmykkes, skriver Sjællandske.

Efter dispensation fra Kulturstyrelsen og godkendelse i kommunens teknik- og miljøudvalg kan en ny mindesten nemlig være på vej til torvet.

Det er Vordingborg-områdets i alt 15 soldaterforeninger, der har ansøgt om den nye mindesten, der skal hædre de danskere, der siden 1948 har været udsendt på en internation mission, samt mindes dem, der er døde i landets tjeneste.

Soldaterforeningerne har fået lov til at placere mindestenen i udkanten af Slotstorvet tæt ved voldgraven og skrænten op til borgterrænet.

Det er dog langt fra alle politikere i teknik- og miljøudvalget, der kan støtte op om den placering af stenen.

Soldaterforeningerne har ønsket placeringen på Slotstorvet, fordi den er oplagt i forbindelse med markeringen af den internationale flagdag 5. september, hvor man efter en gudstjeneste i Vordingborg Kirke har fanemarch og taler på Slotstorvet efterfulgt af et traktement på Kornerups Rådhus.

Læs mere i Sjællandske onsdag