En skæbnesvanger dans

En skæbnesvanger dans

I næste arrangement af Læs bogen - se filmen, kan du se Bille Augusts film “Kysset”, som er baseret på Stefan Zweigs roman “Utålmodige hjerter”. PR-foto

Mandag 27. marts klokken 9.15vises filmen “Kysset” i Bio Bernhard som led i serien 'læs bogen – se filmen'. Filmen er instrueret af Bille August og har Lars Mikkelsen, Esben Smed og Clara Rosager i de bærende roller. Filmen udspiller sig i 1913, hvor en verdenskrig truer freden i Europa. Den kommende officer Anton Abildgaard inviteres til bal hos Baron Løvenskjold, hvilket bliver en skæbnesvanger aften for den unge mand. Han inviterer nemlig husets smukke datter op til dans, men da hun er lam efter en tragisk rideulykke, rammes Anton af skam. ’Kysset’ er baseret på den østrigske forfatter Stefan Zweigs roman ’Utålmodige hjerter’ fra 1939, som Bille August selv har skrevet det danske manuskript til. Har du endnu ikke læst bogen, kan du låne den på Præstø Bibliotek, der har sørget for at have flere eksemplarer hjemme.

Arrangementet begybder med en bogsnak klokken 9.15 i biografsalen, hvorefter filmen vises klokken 10. Ønsker man at deltage i bogsnakken, skal man have købt billet til filmen senest 9.15 i Bio Bernhard eller via biografens hjemmeside.

Mille