Efter frygt for skolelukning: By går online med byportal

Udsigten til en skolelukning har været med til at puste liv i nyt projekt, der skal gøre byen mere synlig.

Efter frygt for skolelukning: By går online med byportal

Både potentielle tilflyttere og byens borgere skal have glæde af den nye byportal for Ørslev. Illustration: Screenshot fra Ørslev4760.dk

Det skabte stor røre, da forslagene til en række skolelukninger kom frem sidste år. Pilen pegede på Ørslev som en af byerne, der stod til at miste den lokale skole.

Processen med udarbejdelse af en ny skolestruktur har været medårsag til, at Ørslev nu har fået sin egen online platform i form af en byportal.

Ideen har været der i flere år, men den senere tids debat om skolestruktur var det der fik ideen til at blive til virkelighed.

– Jeg har fulgt nøje med i debatten om skolestrukturen, og det er uden tvivl her, jeg har fundet motivationen til at gå i gang med arbejdet med at virkeliggøre Ørslev Byportal, fortæller Henrik Sørensen, der i samarbejde med Ørslev Lokalråd er initiativtager til Ørslev Byportal.

Efter debatten om Ørslev Skoles fremtid har Henrik Sørensen sat sig for at gøre byen mere synlig.

Det er tanken at portalen blandt andet skal virke som en reklamesøjle for Ørslev i forhold til bosætning.

– Vi kigger nok desværre ind i en udvikling hvor Kommunen er nødt til yderligere at centralisere sine serviceydelser for at få økonomien til at gå op, og det vil først og fremmest gå ud over de små lokalsamfund, som eksempelvis Ørslev, spår han.

– Det har overbevist mig om, at vi er nødt til at gøre en indsats for at bevare vores institutioner i byen. Det kan vi gøre ved at forsøge at få flere til at flytte til byen, så vi kan være nogle flere til at betale gildet og få flere børn til den lokale daginstitution og skole, tilføjer han.

Bedre sammenhold

Henrik Sørensen er godt klar over at byportalen ikke med et snuptag løser alle byens problemer, men han håber, at den kan være et lille bidrag til at fremme en god udvikling for Ørslev.

Derudover er forhåbningen, at Ørslev vil tage godt imod byportalen, og at den vil udvikle sig til at blive en fælles platform for borgere, foreninger og virksomheder i byen.

Portalen har en kalender, hvor man kan få overblik over de arrangementer, der bliver holdt i byen. Der findes også et afsnit, hvor man kan læse små historier fra livet i Ørslev. Der vil også blive tilknyttet en facebookgruppe til portalen.

Portalen er online på adressen www.ørslev4760.dk og er udarbejdet på frivillig basis.

Henrik Sørensen er gået i gang med at kontakte firmaer og foreninger i byen for at tilbyde, at de kan blive nævnt på portalen. Det er gratis at blive nævnt, men virksomheder kan i tillæg vælge at tegne en annonce, hvis man ønsker at støtte projektet økonomisk.