Dronningen kommer på besøg

Når Hendes Majestæt Dronningen i år tager på sit årlige sommertogt, besøger hun Vordingborg Kommune.

Kongehuset har fredag meddelt, at Vordingborg Kommune er blandt de seks kommuner i Danmark, som i 2023 får besøg af Hendes Majestæt Dronningen. Det sker som led i Dronningens årlige sommertogt med Kongeskibet Dannebrog.

Besøget finder sted tirsdag 29. august. Det er endnu ikke fastlagt, hvor Kongeskibet lægger til ved ankomsten til Vordingborg Kommune. Hvad H.M. Dronningen skal opleve under sit besøg i Vordingborg Kommune fastlægges også først på et senere tidspunkt.

I 2013 kørte Hendes Majestæt Dronningen sammen med Prinsgemalen gennem Vordingborg. Foto: Søren Schaadt Larsen

Borgmester Mikael Smed glæder sig over besøget og ser frem til at vise H.M. Dronningen rundt i kommunen.

– Vi har en unik natur, en masse spændende virksomheder og utrolig mange projekter og initiativer, som vi gerne vil vise frem. Så vi er utroligt glade for, at H.M. Dronningen kommer på besøg. Det er en fantastisk mulighed for hele kommunen. Vi vil arbejde for at gøre det til en stor folkefest, hvor så mange borgere som overhovedet muligt kan være med til at byde H.M. Dronningen velkommen og tage del i besøget, siger Mikael Smed.

Det er 10 år siden Kongeskibet Dannebrog sidst lagde til kaj i Vordingborg Kommune. Det skete da H.M. Dronningen og H.K.H. Prinsgemalen besøgte Vordingborg og Møn 5.- 6. september 2013.

Kongeskibet lagde i 2013 til kaj ved Sydhavnen i Vordingborg. Foto: Søren Schaadt Larsen