Dom for æreskrænkelser i bankkrig

Foto: Lene C. Egeberg
Jan Kanne, formand for Møn NU, forventer sig meget af ansættelsen af en person, der kan rykke til dagligt. Arkivfoto.
Jan Kanne, formand for Møn NU, forventer sig meget af ansættelsen af en person, der kan rykke til dagligt. Arkivfoto.

Bølgerne gik højt sidste år, mens den mønske bankkrig i ugerne op til den ekstraordinære generalforsamling var på sit højeste – og nogle af dønningerne kan stadig mærkes.

Mandag fik Jan Kanne, forretningsdrivende i Stege og medlem af Møns Banks repræsentantskab, således dom for, at han under optakten til generalforsamlingen har udtalt sig i æreskrænkende vendinger om H.C. Hansen – et af Møns Banks Aktionærforenings centrale medlemmer.

Jan Kanne skrev et læserbrev til Sjællandske, hvor han blandt andet omtalte Aktionærforeningens kerne som »en lille flok aktionærer, som er sammensat af personer, som i denne sammenhæng har en yderst interessant og blakket forhistorie«.

Et andet udsagn var, »Hovedmanden bag forsøget på at kuppe Møns Bank er H.C. Hansen …hvis fortid som finansdirektør i det kollapsede Baltica Finans får hårde ord med på vejen fra Danmarks førende finansledere«.

Begge disse citater har retten i Nykøbing Falster nu afgjort var ubeføjede. Med andre ord havde Jan Kanne ingen basis for at fremsætte dem.

I følge dommen skal Jan Kanne nu betale fem dagbøder af 500 kroner, og han skal betale H.C. Hansens sagsomkostninger på 15.000 kroner. Desuden skal han betale yderligere 10.000 kroner for at H.C. Hansen kan indrykke annoncer indeholdende uddrag fra dommen.

Sagen kommer altså til at koste ham 27.500 kroner i alt.

Læs mere i Sjællandske tirsdag.