Debat: Paradoks nummer ét

Den ændrede skolestruktur, der omfatter lukning af de fire skoleafdelinger Marienberg, Mern, Bårse og Fanefjord i 2023 blev vedtaget på kommunalbestyrelsesmødet i onsdags.

Paradoksalt var den udslagsgivende stemme løsgængeren Heino Hahn, som på kommunalbestyrelsesmødet i september 2022 ikke kunne gå ind for skolelukninger – og end ikke ville være med til at sende forslagene i høring, hvilket han begrundede med, at han gerne ville afvente resultatet af kommunens ansøgning om “Frikommuneforsøg”.

I mellemtiden har forvaltningen barslet med en hel del usammenhængende og ufuldstændige rapporter om besparelserne ved den nye struktur.

Der er indkommet 97 høringssvar og afleveret tæt på 4000 underskrifter mod lukning af skoleafdelinger.

Alligevel har det kun været nødvendigt for Heino Hahn at kigge lidt på el-regnskaberne for Iselingen og Marienberg afdelinger for at kunne vende rundt på en tallerken – nu kunne han gå ind for lukning af de fire skoleafdelinger, og der var ingen grund til at afvente muligheden for ”Frikommuneforsøg”, selvom det nu ser ud til at blive lettere at få lov til, efter at den nye regering har skrevet ind i regeringsgrundlaget, at man ser positivt på mere selvbestemmelsesret til skolerne.

Er her tale om, at Heino Hahn – som måske den eneste – har været i stand til at skaffe sig den nødvendige indsigt i de økonomiske konsekvenser, administrationen ikke har været i stand til at opstille? Eller er der andre – for vælgerne – ukendte grunde?

Håber det får en positiv afsmitning på Heino Hahns videre karriere i kommunalbestyrelsen!

“De fem”

Arne Johansen

Melteskovvej 2

Præstø