Busselskab tager cyklen for at konkurrere med flyet

Foto: Thøger Raun

Skolebørn og handicappede, øl- og cykelentusiaster samt dig og mig.

Hos Ørslev Turisttrafik har man 4. august kørt med snart sagt gud og hvermand i i 50 år, og det agter direktør Ole Pedersen og kompagni at fortsætte med:

– Vi udvikler os hele tiden, så jeg kan ikke sige, at det og det kommer vi aldrig til at gøre. Hvis det er sund fornuft og god forretning, så kan det sagtens være, Ørslev springer til, siger Ole Pedersen.

Men bustrafik er ikke som det var dengang, hvor Ole Pedersens forældre startede geschæften.

Her kørte man skolebørn fra Ørslev til Vintersbølle og senere med danske non-stop-turister til spanske grisefester samt til sol og sommer.

Vordingborg Kommune har imidlertid afbrudt samarbejdet omkring det første, og flyselskaberne Ryanair og Norwiegan har effektivt lukket for det sidste. Så meget, at man i Ørslev har været nødt til at finde helt nye græsgange.

– Der er mange ting, vi tidligere tjente penge på, som er helt slut, og derfor er vi begyndt på ting, som for eksempel flyselskaberne ikke kan tilbyde. Rejser, hvor der er flere stop, så man kan opleve mere i et land end bare hovedstaden, siger han og tilføjer:

– Eller oplevelser, som kræver masser af udstyr, det ikke er til at få med i flyet. Vores cykelkoncept er ved at vokse sig stort, lyder det fra direktøren, som også servicerer store cykelløb og af samme årsag ikke fortvivler.

– Vi skal ikke ud at sælge fra, eller skrabe kapital sammen til at vækste helt vildt. Vi har fået opbygget en fornuftig forretning, der har en størrelse, min bror og jeg kan håndtere, så der er ikke behov, for større armbevægelser, lyder det fra direktøren.

Det skyldes ifølge Ole Pedersen, at den service, man er kendt for i busselskabet risikerer at gå fløjten, hvis man vokser hurtigere end tøjet kan holde.

– Det skal være sådan, at hvis man kører med vores rutebiler, vores minibusser eller vores turistbusser, at man bagefter siger: "Det var en god tur" eller "Det var en flink chauffør". Folk tager jo ikke til Harzen med det busselskab, som har givet dem en dårlig oplevelse i Danmark, lyder det fra Ole Pedersen, som afbrydes af en ringende telefon.

– Det er Ørslev, goddag, lyder det, da en af medarbejderne hos Ørslev Turisttrafik svarer.

Endelsen af navnet snuppet af, og Ørslev Turisttrafik er mere eller mindre blevet til stedet. Ørslev. Hvad der ikke generer Ole Pedersen

– Vi har ligget i Ørslev i 50 år, og jeg tør godt garantere, at vi også ligger her om både 10 og 20 år, siger han og tilføjer:

– Men muligvis med andre i spidsen.