Bunkeren fylder 10 år: Et fristed for musikken

Koldkrigsbunkeren er skiftet ud med en kælder, men ånden i øvelokalerne lever videre.

Bunkeren fylder 10 år: Et fristed for musikken

Flere lokale bands, der øver i Bunkeren, optræder nu på Stars. Pressefoto

I den gamle koldkrigsbunker på Valdemarsgade i Vordingborg er det nu 10 år siden, at et musikalsk fristed blev skabt. Her gik en gruppe lokale musikere sammen om at skabe øvelokaleforeningen Bunkeren, hvor ligesindede kunne mødes og dyrke deres passion for musikken uden at skulle høre på vrede naboer i tide og utide.

Det er flere år siden, at foreningen rykkede ud af den gamle koldkrigsbunker, men navnet hænger stadig ved, og fredag kan Bunkeren fejrer sin 10 års jubilæum med stor koncert på Stars.

Flere holder ved

Rolf Jørgensen var med til at stifte øvelokaleforeningen for 10 år siden, og han er glad for, at man nu er kommet ordenligt på plads i de nye rammer i kælderen under campuscaféen på Vordingborg Station.

– Det er kulminationen på det forløb, vi har været igennem. Nu har vi fået nogen superfine lokaler med fire fantastiske øverum, fortæller Rolf Jørgensen, der ikke er ene om stadig at være aktiv i foreningen.

– Vi har god kerne med omkring 15 medlemmer, der har været med stort set lige fra starten, forklarer han og tilføjer, at gennemsnitsalderen efterhånden er ret høj blandt bandmedlemmerne.

– Der er begyndt at komme yngre medlemmer til nu. Det var et af de helt store problemer, mens vi ikke havde nogen rigtig base, forklarer han.

Ånden vender tilbage

Mens man ventede på at kunne rykke ned i kælderen under stationen, havde man kun et enkelt ødelokale til rådighed, så det var svært at dyrke fællesskabet mellem de forskellige bands. Noget, der ellers har været vigtigt for foreningen.

– Det var fantastisk at se i starten, hvor de der krukkede bandmedlemmer bare stod med korslagte arme og ikke brød sig om hinanden. Efter et halvt år var alle bedste venner, og der opstod nye bands på kryds og tværs, husker Rolf Jørgensen.

– Det er den ånd, der er ved at vende tilbage nu, tilføjer han.

Øvelokalerne bliver benyttet stort set alle ugens dage, og én gang årligt kommer foreningen på græs, når den afvikler ØR Scenen på borgterrænet under Vordingborg Festuge.

Flere lokale bands, der øver i Bunkeren, optræder nu på Stars. Pressefoto