Bettina havde 97 skader: Kæreste igen dømt for drabet

Foto: Lene C. Egeberg
To nævninge stemte for frifindelse af 30-årige Bartek Sykulski for drabet på Bettina Olsen, men flertallet på tre dommere og syv andre nævninge stadfæstede dommen fra byretten.
To nævninge stemte for frifindelse af 30-årige Bartek Sykulski for drabet på Bettina Olsen, men flertallet på tre dommere og syv andre nævninge stadfæstede dommen fra byretten.

Der hjalp ingen kære mor, da Østre Landsret onsdag afsluttede den tre dage lange ankesag om drabet på Bettina Olsen, Møn, tilbage i 2017. Hendes tidligere kæreste, den nu 30-årige Bartlomiej »Bartek« Sykulski, blev endnu engang idømt 12 års fængsel samt udvisning for bestandig.

Ni nævninge og tre juridiske dommere bedømte sagen, og var uenige i spørgsmålet om skyld. Her ville to nævninge frifinde Bartek Sykulski, da de ikke fandt det bevist, at han havde haft til hensigt at dræbe Bettina Olsen under en hasarderet kørsel rundt på Møn om aftenen den 12. november 2017. Han har i retten – først byretten og nu landsretten – fastholdt, at de voldsomt mange læsioner, som Bettina havde på kroppen, da hun blev obduceret – skyldtes, at hun blev ramt af briketter, der fløj rundt i bilen under kørslen, og at han ikke selv på noget tidspunkt har lagt en hånd på hende. Dette til trods for, at flere vidner i sagen har fortalt, at de enten har set ham slå hende i løbet af deres turbulente forhold, eller hørt om det fra Bettina selv eller andre.

Bettina Olsen havde 97 læsioner fordelt over hele kroppen fra hoved til fodsåler, da hun blev obduceret, og flertallet af dommere og nævninge i landsretten mente altså ikke, at man kunne stole på Bartek Sykulskis forklaring om, at han ikke havde forårsaget nogen af dem.

Derfor blev det til domfældelse på samme måde som i byretten, og også på spørgsmålet om straffens længde blev byrettens dom stadfæstet med 12 års fængsel og udvisning efter endt afsoning.

Anklageren havde ellers plæderet for en skærpelse til 13 år som en tillægsstraf, da Bartek Sykulski efter sin anholdelse også har fået et par mindre dommer for hastighedsovertrædelse og butikstyveri, men de kom altså ikke til at spille en rolle.