Benzinfirma presser sig ind fra vest

Foto: Jonathan Lilmoës
Formentlig som dette. Det benzin-anlæg, der måske bliver sat op i Vordingborg, vil formentlig blive ligesom dette fra Svendborg. Haahr-anlæggene er næsten identiske, og alle er automatiske.
Formentlig som dette. Det benzin-anlæg, der måske bliver sat op i Vordingborg, vil formentlig blive ligesom dette fra Svendborg. Haahr-anlæggene er næsten identiske, og alle er automatiske.

VORDINGBORG: Det kan snart blive nødvendigt for de vordingborgensiske tankstationer at oppe sig lidt. Det jyske benzin-firma, Haahr Benzin, er nemlig i færd med et indtog på Sjælland.

Og en del af Sjællands-planen indebærer altså Vordingborg. Det bekræfter Elo Sørensen, der er teknisk direktør i det vejlensiske firma.

– Det er korrekt, at vi kigger på en placering i Vordingborg, fortæller direktøren.

Han vil ikke ud med et konkret bud på, hvor en eventuel selvbetjenings-benzinstation kunne placeres her i byen, og det skyldes, at der – på grund af Haahr-benzins lave priser – er mange utilfredse "kolleger" i benzin-branchen, og dem vil Elo Sørensen ikke give et forspring, men han er alligevel optimistisk.

– Jeg har en klar forventning om, at det lykkes, understreger han og fortæller, at der er kig på flere muligheder til placeringen.

Satser på foråret

Ifølge den tekniske direktør har Haahr Benzin et ønske om – i første omgang – at etablere sig i fire-seks sjællandske byer – deriblandt Ringsted og Næstved. I forvejen står der 17 anlæg fordelt over det meste af landet – Sjælland undtaget. Dog er der et enkelt i Maribo.

Hvis alt går, som det gerne skulle, og kontrakter og godkendelser bliver underskrevet, så satser Elo Sørensen på at indtage Vordingborg hurtigst muligt. Hvilket i bedste fald betyder i løbet af foråret.

Vordingborgenserne kan derfor se frem til væsentlig billigere benzin, end de er vant til, hvis det skulle ske, at Haahr Benzin får etableret sig i byen. Deres prispolitik bygger nemlig på, at benzinpriserne altid skal være mindst 30 øre under listeprisen. Både på blyfri 92 og 95, mens dieselprisen altid er mindst 50 øre lavere.