Bagerkæde kaster håndklædet i ringen

De store ambitioner om at sælge kvalitetsbrød kunne ikke bære.

Tomas Damsgaard slog et stort brød op sidste år, men nu er bagereventyret sluttet. Foto: J.C. Borre Larsen

Bagerkæden GodtBrød, der har haft en række forretninger rundt om på Sydsjælland, er lukket med dags dato. Det oplyser kæden selv på Facebook.

“Kære alle, vi lukker. GodtBrød er i betalingsstandsning. Punktum.”, lyder det i opslaget, der er blevet lagt på det sociale medie torsdag formiddag.

“Det var et vildt år. Først kunne vi vanskeligt skaffe bagere eller grej, fordi det gik så godt i branchen. Så faldt det hele sammen inden for få måneder”, lyder forklaringen videre.

Allerede før jul var direktør Tomas Damsgaard ude med en appel til kunderne om at støtte op om det økonomisk trængte bageri. I løbet af 2022 åbnede han bagerforretninger i Vordingborg, Stege, Præstø og Næstved, der fik leveret kvalitetsbrød fra bageriet på den gamle kaserne ved Stensved.

Men de store ambitioner med at sælge kvalitetsbrød på Sydsjælland kunne ikke bære økonomisk.

“I var en kæmpe støtte over julen, og vi fik faktisk et lille julemirakel. Tak for det. Desværre var det ikke nok. Derfor stopper vi her”, forklarer direktøren i facebookopslaget.

“Der er ikke så meget mere at sige. Pas på jer selv derude og støt jeres lokale butikker. Jeg håber, at så mange som muligt klarer sig igennem”, tilføjer han.