1,8 million kr. til kultur og oplevelse

Næsten to millioner, i alt1.827.000 kroner, i kommunal støtte giver mulighed for 16 store om mindre begivenheder i løbetaf i år. Begivenheder både for kommunens borgere og turister.

Støtten går til projekter fordelt mellem de tre købstæder, Vordingborg, Præstø og Stege, og går fra en pulje til udvikling og markedsføring af kommunen, skriver Sjællandske.

Beslutningen er ifølge borgmester Knud Larsen helt i tråd med kommunens Vision 2030, og han deler roser ud til de frivillige, som lægger kræfter til.

– Når jeg kigger på listen af de events, som har søgt tilskud i år og samtidig lægger til, at vi også har glæden af at være vært for Danmarks største børnefestival Vilde Vulkaner i Vordingborg og den internationale teaterfestival Waves, som indtager vores gader hvert andet år, så kan jeg konstatere, at vi nu har indtaget positionen som Sydsjællands oplevelses- og kulturhovedstad, siger Knud Larsen.

Tilbuddene spænder vidt.

Blandt de årligt tilbagevendende events, som får tilskud fra årets pulje er Fransk Forår i Præstø, Sildemarkedet i Stege og Vordingborg Festuge. De tre events tiltrækker tilsammen omkring 150.000 gæster og er med med til at styrke handelslivet i de tre købstæder, anfører han.

De eventyrlystne får igen i år mulighed for at prøve kræfter med off-trail løb, kajakroning, svømning, klatring og mountain biking til Møns Klint Adventure Race 11. juni, og i samme område bliver der en udfordrende motionsoplevelse i Xterra Nordic 3. og 4. september.

php