10 smukke viser om Præstø

Syv musikere har skrevet 10 sange om en by, de holder af. Den by er Præstø, og sangene blev fremført lørdag aften, skriver Sjællandske.

– Jeg spurgte mine musikerkolleger, om de ikke ville være med til at skrive nogle sange om Præstø, fortalte M.C. Hansen fra Kragevig den fremmødte forsamling på Det Gamle Rådhus i byen.

Små 100 mennesker kom for at høre sangene, og de samlede sig i den hyggelige gårdhave.

M.C. havde taget sin kollega Søren Korshøj fra Tappernøje med, og det var ikke noget dårligt valg. Han spiller en god violin og guitar, og M.C. er selv en ganske dreven guitarist. De to drillede hinanden gennem repertoiret, og det var ganske underholdende.

De syv sange kom vidt omkring, selvom de egentlig er om Præstø. Undervejs kom vi så langt væk som New York og Bønsvig (!), og vi besøgte også Søren Korshøjs græsplæne.

M.C. Hansen har selv lavet en af sangene, som er en vise om Jungshoved.

– Den lovede jeg Knud og Lise at lave, og jeg sagde til dem, at den skulle de nok få i næste uge om en uge. Her to år efter er den færdig, grinede M.C., hvorefter han sang den smukke vise.

Det blev en glad aften i Præstø med viser, der hæver sig over det sædvanlige. Bundne opgaver er ikke altid af de gode, for de kan hæmme kreativiteten, men i dette tilfælde har kunstnerne virkelig taget det som en udfordring og lagt sig i selen for at levere noget ekstra. Det gjorde M.C. Hansen og Søren Korshøj også i aftes, mener Sjællandske.