Sikrer bedre udeforhold for børnene

Børnene i Vallensbæks institutioner får bedre udeforhold. PR-foto
Børnene i Vallensbæks institutioner får bedre udeforhold. PR-foto

2,5 mio. kroner er nu blevet fordelt til ni daginstitutioner i Vallensbæk Kommune til forbedringer af udearealer i forbindelse med COVID-19.

Når børnene kommer hjem fra daginstitution for tiden, er det oftest med røde kinder og beskidt flyverdragt. For det er bedst at færdes ude, når corona er på dagsordenen.

Derfor er der nu blevet fordelt 2,5 mio. kroner til projekter på ni daginstitutioner i Vallensbæk Kommune, der går til at optimere institutionernes udearealer, så de kan imødekomme vinterens vejr og kolde vejr med varmt vand, lys og el udendørs.

– Det er godt for børnene at være ude og lege og få lidt skidt på knæene. Men det stiller også krav til vores institutioner. Derfor har vi i dialog med forældre og institutioner besluttet, hvad der skal optimeres på udearealerne for, at vores børn kan blive ved med at lege udendørs – også når vejret er koldt og kedeligt, siger Vallensbæk Kommunes borgmester, Henrik Rasmussen.

På alle institutioner bliver der etableret varmtvandsbeholdere på udevaskene, belysning ved legepladser, ude-stikkontakter og VVS-arbejde.

Derudover bliver der lavet yderligere projekter på udvalgte daginstitutioner, hvor institutionerne har udtrykt behov for ekstra vintertiltag som overdækninger på legepladsen eller et nyt skur.

Arbejdet med de nye udearealsprojekter er i fuld gang.

Den 25. november 2020 besluttede Kommunalbestyrelsen i Vallensbæk Kommune at afsætte en pulje til optimering af udearealerne ved kommunens daginstitutioner med henblik på, at udearealerne kunne blive brugt endnu mere, særligt i vinterhalvåret.