Organisation råber op: – Ingen til at støtte os her

Velgørenhed: Børnehjælpsdagen appellerer til Vallensbæks forskellige foreninger om at tage del i deres velgørende arbejde – også for deres egen skyld.

Organisation råber op: - Ingen til at støtte os her

Der er i Vallensbæk ikke nogen til at sælge de velgørende lodder fra Børnehjælpsdagen. PR-foto

Vallensbæk: I Vallensbæk er der ingen, der sælger de velgørende Lillebror-skrabelodder fra Børnehjælpsdagen, der ellers gavner både foreninger og går til velgørende formål.

Derfor kommer hjælpeorganisationen i en pressemeddelelse med et opråb til kommunens foreninger, sportsklubber, skoleklasser og andre om at melde sig til.

Sidste år fik 228 foreninger, klasser og andet fra hele landet en samlet provision på cirka 1,4 millioner kroner for deres salg af de velgørende Lillebror-lodder. Pengene er blevet brugt til blandt andet nyt sportsudstyr, stævner og lejrskoler.

– Vi ved, at mange foreninger og klubber har haft det økonomisk svært i kølvandet på corona og inflationen. Derfor vil vi gerne gøre opmærksom på vores landslotteri, som kan sikre midler til fælleskassen – på en nem og risikofri måde, siger Børnehjælpsdagens kommunikationschef Maja Spangsberg Krogstrup.

Hjælper anbragte børn

Et skrabelod koster 30 kroner, og 14 af disse går til den forening, der sælger, mens resten går til Børnehjælpsdagen og deres velgørende formål.

Lodsalget er således også med til at sikre, at anbragte børn og unge i Danmark – også i Vallensbæk Kommune – kan få gavn af Børnehjælpsdagens humanitære arbejde. For tiden er der 20 børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet i kommunen.

– Hvert eneste solgt skrabelod gør en forskel. Overskuddet fra lotteriet giver os mulighed for at lave læringsforløb, events, camps og andre tilbud, som styrker de anbragte børn og unge. Derfor har vi brug for et stærkt og stort korps af sælgere over hele landet – også i Vallensbæk, siger Maja Spangsberg Krogstrup.

Børnehjælpsdagen

Lillebror Lotteriet sælges i perioden 24. februar – 16. juni 2023 af børn og unge, der er tilknyttet en forening, idrætsklub eller skoleklasse. Foreningen har siden 1904 arbejdet for børns vilkår i Danmark.

Tilmelding som lodsælger kan ske i hele salgsperioden: www.bhd.dk/lotterier/bestil-lodder

cham