Ligger Danmarks mest eftertragtede folkeskoler i Vallensbæk?

Af Ricky Van Overeem (K), kommunalbestyrelsesmedlem i Vallensbæk Kommune

Debat: Ligger Danmarks mest eftertragtede folkeskoler i Vallensbæk?

Arkivfoto

Debat: I Vallensbæk Kommune har vi høje ambitioner for vores tre folkeskoler; en folkeskole som skal udvikle hvert eneste barn til at få mest ud af hvert barns/unges potentiale, samt en skole hvor man trives og motiveres til læring.

I dag bliver folkeskolerne vurderet og sammenlignet på de årlige trivselsrapporter og 9. klassernes afgangseksamener, men hvad siger disse tal egentlig fra år til år? De vidner nok mest om at vi i Danmark på karaktersiden har mest fokus på høje karakterer i de boglige fag og mindre fokus på den personlige udvikling af hvert enkelt barn.

Derfor er det også så vigtigt, at vi i kommunerne ikke glemmer at folkeskolerne er til for alle børn og unge, og sikrer at vores folkeskoler bliver så attraktive som muligt for alle.

Attraktive folkeskoler skaber en øget mangfoldighed, som er med til at styrke de unges sociale kompetencer og ikke mindst læring.

Derfor er det også fantastisk at se den senest offentliggjorte rapport (oktober 2022) over, hvor mange i Vallensbæk der netop vælger folkeskolen. Hele 89,3 procent vælger at lade deres barn gå i en folkeskole i Vallensbæk. På landsplan er dette tal 81,4 procent. Kigger vi på vores nabokommuner, er tallene:

Høje Taastrup 76,3 procent

Ishøj 77,7 procent

Brøndby 81,4 procent

Greve 74,9 procent

Solrød 75,1 procent

Så ja, vi har en yderst attraktiv folkeskole, men kan vi blive bedre? Ja, vi kan blive meget bedre. Derfor har vi også i den seneste kommunalplansstrategi øget fokus på de unges trivsel og sat minimumskrav til de unges trivsel i skolerne.

Vi skal også blive meget bedre til at udvikle de ikke så ”boglige” elever, samtidig med at vi udvikler de dygtigste boglige elever endnu mere.

Der skal være plads til alle, og vi skal have Danmarks bedste folkeskoler i Vallensbæk.

Herfra skal lyde en stor tak til alle vores ansatte på skolerne for at sikre Vallensbæk nogle af landets mest attraktive folkeskoler. Alle har en holdning til folkeskolerne, og ofte bliver de negative historier det der fylder mest, men I gør det godt ude på skolerne, så stor ros til jer alle.